Steve Mason "Boys Outside" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

1990. gadu britu mūzikas personāžu - "The Beta Band" galvenais tēls Stīvs Meisons (Steve Mason) atgriežas pie saknēm tiešā un pārnestā nozīmē.

Steve Mason "Boys Outside"

(Double Six)

10/12

Beidzot septiņus gadus kopš "The Beta Band" izjukšanas sarežģītais vīrs Stīvs Meisons atgriežas pie klausītājiem nevis kā King Biscuit Time vai Black Affair, bet vienkārši kā Stīvs Meisons. Jaunais Meisona studijas albums "Boys Outside" veikalu plauktos ar mūzikas izdevniecības "Double Six" ("Domino" filiāle) palīdzību nonācis jau maija sākumā.

Kā pirmais jaunā muzikālā materiāla vēstnesis pagājušā gada nogalē digitāli izdots skaņdarbs "All Come Down", kuru mūzikas apskatnieki uzreiz nodēvēja par atgriešanos pie "The Beta Band" ģeniālās "The Three EP" plates estētikas. Arī pats Meisons izplatītajā albuma preses relīzē pirmās rindkopas velta tieši šim albumam.

Pēc 2008.gada elektroniskā Black Affair ieraksta Meisons atskārtis, ka ir pienācis laiks atgriezties pie tradicionālu dziesmu sacerēšanas akustiskās ģitāras pavadībā.

Es pēkšņi sapratu, ka mani garlaiko visas tās bungmašīnas,

viņš komentē. "Tieši šī šeit un tagad lieta - iespēja vienkārši muzicēt ar akustisko ģitāru ... biju piemirsis, kā tas ir. Tu tiešām vari radīt brīnišķīgas lietas tikai ar balsi un ģitāru."

Steve Mason "Boys Outside"
Steve Mason "Boys Outside" Foto: Publicitātes foto

Tomēr jaunais albums nav gluži akustisks, to drīzāk var raksturot, izmantojot apzīmējumu folktronika (folktronica), kas bieži lietots, lai savulaik ilustrētu The Beta Band, Notwist, Hood ierakstus. Arī "inteliģenta popmūzika" - ir diezgan precīzs raksturojums.

Par ieraksta elektronisko/pop pusi šajā platē atbildīgs prominentais britu popmūzikas producents Richard X jeb īstajā vārdā Ričards Filipss (Richard Philips), kura kontā Anijas (Annie), Reičelas Stīvensas (Rachel Stevens), Sugababes un Liberty X dziesmas.  

Tikai mieru! Filipss nav centies no Meisona izveidot jaunu Džastinu Timberleiku vai tml., viņš piekritis sadarbībai, jo ir liels The Beta Band un Meisona daiļrades cienītājs. 

Albumā nav izteiktu radiosinglu, ja nu vienīgi "liriskais Hot Chip" - "The Letter".

The Beta Band cienītājiem obligāta klausāmviela!

Izdošanas datums - 03.05.2010.


Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu