Jaga Jazzist «What We Must» (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Norvēģijas brīnums Jaga Jazzist laiž klajā jaunu skaņuplati «What We Must».

Jaga Jazzist «What We Must»

(Ninja Tune/Smalltown Supersound/Sonet)

11/12

Šoreiz būšu īpaši subjektīvs, teikdams, ka jūtu dziļu radniecību ar norvēģu projektu «Jaga Jazzist». Pirmkārt, «Jaga Jazzist» var uzlūkot kā savdabīgu Norvēģijas eksperimentālās un indie mūzikas skatuves superprojektu - grupas pamatā darbojas mūziķi no Skandināvijā zināmiem projektiem «Motorpsycho», «Supersilent» un «Shining». «Jaga Jazzist» apvieno savā mūzikā katra indivīda unikālās mūzikas ietekmes un rokrakstus, radot neatkārtojamu džeza, roka un indie mūzikas fusion. Līdzīgi kā pašmāju projekts «kuba», kas radies uz vairāku Latvijas mērogā zināmu grupu bāzes.

Būdams viens no projekta «kuba» dalībniekiem, jaunajā «Jaga Jazzist» platē saklausīju daudz ko no tā, kas šobrīd veido «kubas» jauno muzikālo materiālu - «Jaga Jazzist» skanējums kļuvis vairāk roka orientēts, ar epizodiskām un monotonām tēmām, kuras dublē sievietes fona balss. Protams, kā vienmēr, mūzikā jūtams Skandināvijas dabas plašums, pat savdabīgs epohālisms.

Interesanti, ka šādai instrumentālai mūzikai Norvēģijā ir ievērojami komerciāli panākumi, proti, puišu ieraksts «The Stix» kļuva par vienu no 2002. gada pārdotākajiem ierakstiem, piekāpjoties nedaudz Coldplay un Queens of the Stone Age albumiem.

«What We Must» iekļautas septiņas kompozīcijas, kuru kopējais skanējums esot maksimāli pietuvināts grupas dzīvajiem koncertiem. Plate sākas ar 8 minūšu garo «All I Know Is Tonight», kas spilgti raksturo diska kopējo nedaudz «roķīgo» noskaņu - mierīgas flautas tēmas atkāpes mijas ar dinamisku ģitāras roka gājienu. «Hotel» ir kaut kas no pirmā M83 albuma, vietumis parādās 70. gadu Chick Corea vieglā džeza fusion atskaņas, «Swedenborgske Rom» visusdaļā pat iezogas kaut kas no Braiena Vilsona un The Beach Boys vokālās akrobātikas. Jādzird! Teicami!

Izdošanas datums 04.04.2005.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu