Brokeback «Looks At The Bird»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Brokeback» skanējums, īpaši solo ģitāras izspēles un tembrs, ļoti atgādina Čikāgas postroka pīlāru «Tortoise» skaņdarbus.

Brokeback «Looks At The Bird»

(Thrill Jockey)

10/12

Tas, kā izrādās, ir likumsakarīgi, jo «Brokeback» 1995. gadā izveidoja «Tortoise» basģitārists Duglass Makkombs (Douglas McCombs), vēlāk pieaicinot vēl vairākus mūziķus, pārsvarā no slavenās Čikāgas džeza un underground vides.

Brokeback «Looks At The Bird»
Brokeback «Looks At The Bird» Foto: Publicitātes foto

«Looks At The Bird» ir grupas trešais studijas ieraksts, kas ļoti atsauc atmiņā «Tortoise» 1997. gada plati «TNT». Albumā piedalījušies mūziķi no «Chicago Underground Duo» – trompetists Robs Mazureks (Rob Mazurek) un «Stereolab» dalībnieces Merija Hansena (Mary Hansen), kura 2002. gada 9. decembrī traģiski gāja bojā satiksmes negadījumā un Letīsija Sadjē (Laetitia Sadier). Balss šajā ierakstā veic instrumentu funkcijas.

Albuma producents ir «The Sea and Cake» (skat. 2003. gada CD apskats Nr.1) un Tortoise dalībnieks John McEntire. Ieraksts ir ieturēts mierīgos ritmos ar ambient un jazz dekorācijām un, manuprāt, droši pretendē uz vienu no interesantākajiem gada ierakstiem.

Izdošanas datums: 21.01.2003.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu