Roisin Murphy «Overpowered» (26)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Popmūzikai kā žanram ir paveicies, jo tajā jau kādu laiciņu darbojas un vienas no visskaistākajām pasaules popdziesmām rada īru izcelsmes dīva Rošīna Mērfija (Roisin Murphy).

Roisin Murphy «Overpowered»

(EMI)

10/12

Vēl joprojām man acu priekšā 2005. gada pustukšā, naksnīgā Mežaparka estrāde un Rošīnas sirreālā uzstāšanās bariņam «izredzēto» ... atvainojiet par šādu sentimentu, taču uzskatu, ka šis ir bijis viens no labākajiem koncertiem, kāds Latvijā redzēts.

Toreiz bijusī grupas Moloko soliste Rošīna Rīgā viesojās ar pirmā soloalbuma muzikālo materiālu. Nu viņa ir atpakaļ ar «Overpowered» - 80. gadu fanka, protohausa, elektro ietekmētu deju mūzikas virpuli un šoreiz, ja nemelo Tallinas kluba «Rock Café» mājas lapa, pēc nedēļas (24. okt.) viesosies Igaunijas galvaspilsētā.

Arī šis ieraksts man kā apskatniekam šķiet ļoti interesants pētījuma objekts, galvenokārt tā 80. gadu mūzikas ietekmju dēļ; 80. gadu soula duets D Train, britu elektroniķi Electribe 101, hiphopa dīvaiņi Mantronix un sulīgās balss īpašniece Gvena Gatrija (Gwen Guthrie) - šo mākslinieku vārdus esmu atklājis tikai tagad.

Foto: Publicitātes foto

Ja Rošīnas pirmā plate bija tapusi sadarbībā ar elektroniskās mūzikas meistaru Metjū Herbertu (Matthew Herbert), tad šoreiz visu dziesmu līdzproducente un līdzautore ir pati dziedātāja, pieaicinot vairākus interesantus deju mūzikas guru. Šeit jāmin Seiji, Endijs Kato (Andy Cato) no britu elektroniskās deju mūzikas tandēma Groove Armada, Džimijs Duglass (Jimmy Douglass), Ill Factor un Parrot & Dean no «All Seeing I / I Monster» projektiem.

Pēc pirmā iepazīšanās digitālā singla «Overpowered» kā otrais (fiziskā nesējā izdots tomēr kā pirmais) seko fantastiskais «Let Me Know», kuram tapusi arī lieliska videoversija. Jau kopš 1999. gada Moloko deju zāļu grāvēja «Sing it Back» Rošīnas tēla neatņemama sastāvdaļa ir deja un dažādas interesantas deju kustības, tad arī «Let Me Know» klipa «odziņa» ir fascinējošie Rošīnas deju soļi. Pats skaņdarbs iesākas ar lirisku melodiju klavieru pavadījumā, taču jau pēc 30 sekundēm iestājas bīta, basa un taustiņu motīvs, no kura jaudas un spēka parastam mirstīgam cilvēkam (kā, piemēram, man) vienkārši nav iespējams izvairīties - kājas pašas sāk kustēties līdzi ritmam un skaņdarbs sagrābj savā varā...

So let me know when you«re lonely babe Let me know when you»re lonely baby Let me know when you«re lonely babe Let me know when you»re lonely baby Let me know when you«re lonely babe Let me know when you»re lonely baby Let me know when you«re lonely babe Let me know when you»re lonely baby

... un tā līdz rītam.

Labākās dziesmas: «Let Me Know», «You Know Me Better», «Tell Everybody».

Izdošanas datums - 16.10.2007.

Komentāri (26)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu