Mariah Carey «The Emancipation Of Mimi» (20)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Daudzi klausītāji jau sen «norakstījuši» deviņdesmito gadu superzvaigzni Meraiju Keriju (Mariah Carey), taču arī 2005. gadā, izrādās, viss ir iespējams, ja tiek sapulcināta pareizā producentu komanda.

Mariah Carey «The Emancipation Of Mimi»

(Island)

8/12

Šoreiz mazāk par mākslinieces dīvainībām un kaprīzēm, bet gan vairāk par mūziku. Pusaudžu gados baltais r&b brīnums vārdā Meraija Kerija satrieca ne tikai mani, bet arī visu pasauli, pārdodot n-tos miljonus skaņu ierakstu. Vēl tagad kaut kur mājās mētājas viņas Polijā ražotā audiokasete. Viņas balss bija neraksturīga baltajām popmāksliniecēm, dziedādama piecu oktāvu robežās, Kerija drīzāk bija Vitnijas Hjūstones tradīcijas sekotāja un zināmā mērā arī spēja to pārspēt. Turklāt viņa pati ir savu dziesmu autore.

Meraijas pirmais albums kļuva par starptautisku grāvēju, «Vision of Love», «Love Takes Time» un «Someday» nodrošināja 20 gadus vecajai meitenei pat divas «Grammy» balvas. 90. gadi nodrošināja māksliniecei superzvaigznes statusu, tiesa, pēc 2000. gada 80 miljonus vērtā ierakstu līguma ar «Virgin» kaut kas sāka iet greizi. Meraijas publiskās aktivitātes kļuva ekscentriskas, arī komerciāli viņas karjerā iestājās lejupslīde - īpaši neveiksmīgs bija kinofilmas «Glitter» projekts.

Beidzot atradusi jaunu mājvietu pie «Island/Def Jam» mūzikas izdevniecības, kas vairāk specializējas hiphopa un r&b mūzikas izdošanā, Meraija atgriežas ar vienu no saviem labākajiem ierakstiem «The Emancipation Of Mimi».

Lieki piebilst, ka ierakstu palīdzējuši producēt hiphopa top producenti, to skaitā «Neptunes» ar teicamo «Say Something», kurā kā viesmākslinieks dzirdams arī Snoop Dogg. Turpinājumā dzirdama sadarbība ar Jermaine Dupri, Twista, Kanye West un Nelly.

Foto: Publicitātes foto

Plates pirmais singls ir Jermaine Dupri producētais «It's Like That», kas sasaucas ar Dupri agrāko sadarbību ar Dženetu Džeksoni. Interesanti, ka albuma vāka foto ir ļoti līdzīgs Beyonce debijas albuma vākam, iespējams, ka nejaušība... Fakts, ka Meraija ir sarakstījusi lielāko daļu mūzikas, sadarbojoties ar «pareizajiem» producentiem, ir apsveicams. Turklāt plate ir tiešām labā līmenī.

Izdošanas datums 12.04.2005.

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu