The National «High Violet» (13)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Izrādās, neviens no iepriekšējiem četriem Bruklinas roka kolektīva «The National» studijas albumiem nav bijis aplūkots TVNET Mūzikas albumu apskatos. Šī netaisnība jālabo!

The National «High Violet»

(4AD)

10/12

Laikā, kad komerciālās popmūzikas ierakstu tirāžas samazinās un pārdoto fizisko albumu skaits būtiski sarūk, arvien augstāk dažādos topos nonāk grupas, kurām ir uzticams un konstants cienītāju skaits, kas labprāt par mīļāko grupu nobalso ar savu maciņu. Tā, lūk, «The National» piektais studijas albums pirmajā izdošanas nedēļā Amerikas pieprasītāko albumu topa «Billboard 200» sarakstā debitēja augstajā 3.vietā, savukārt Apvienotās Karalistes albumu topā - 5.vietā.

Mūzikas kritiķi vienmēr bijuši pozitīvi noskaņoti pret šo nopietnā indīroka kolektīvu, labas atsauksmes saņēmuši visi iepriekšējie grupas studijas darbi (īpaši «The Boxer»). Tiesa, parasti «The National» sava skanējuma dēļ bieži palikuši Ņujorkas grupas Interpol ēnā, taču 2010.gadā šo divu muzikāli radniecīgo grupu spēku samērs ir mainījies.

Kāpēc ne reizi neesmu apskatījis kādu no grupas albumiem? Protams, esmu tos savulaik noklausījies, atzinis par pietiekoši labiem, taču manā skaņu asociāciju matricē tādas grupas kā Tindersticks, Interpol, tas pats Leonards Koens (Leonard Cohen) vai Niks Keivs (Nick Cave) ir ņēmušas virsroku. Nekad neesmu bijis liels šāda «pieaugušo roka» (adult rock), maskulīna, zema baritona dziedājuma piekritējs lielās devās. Jā, ļoti patīk Swans (Maikla Giras) ieraksti, šis tas no Absentee, taču šo minēto grupu ierakstos ir bijis interesanti gremdēties arī tīri muzikālo kvalitāšu dēļ. «The National» vienmēr licies parasts un pelēks, tāds, kuram, neskatoties ne uz ko, tradicionālā roka žurnāls «Uncut» recenzijās vienmēr dod 5 zvaigznītes.

The National "High Violet"
The National "High Violet" Foto: Publicitātes foto

Iespējams, esmu kļūdījies attiecībā uz «The National» daiļrades pirmajiem ierakstiem. Tas tiešām ir ļoti iespējams, jo šis jaunais Meta Beringera (Matt Berninger) un kompānijas albums «High Violet» ir satraucoši jaudīgs darbs.

Jā, tas ir tas pats tradicionālais «Joy Division», Brūsa Springstīna (Bruce Springsteen) un pat KINO tumšās skaņu pasaules sakausējums, taču šoreiz katra dziesma ir spēcīgs vēstījums gan melodiski, gan saturiski.

Albums tapis grupas un producenta Pītera Katisa (Peter Katis) uzraudzībā Bruklinā un Bridžportā, Konektikutā.

Labākās dziesmas: «Sorrow», «Bloodbuzz Ohio», «Afraid of Everyone».

Izdošanas datums - 10.05.2010.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu