The Bravery "The Bravery" (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"The Bravery" spēj viegli savaldzināt, tiesa, iemesli nav tālu jāmeklē - grupas mūzikā tieši jūtams "The Cure", "Joy Division", "Duran Duran" un "New Order" mantojums.

The Bravery "The Bravery" (Island) 8/12

Protams, nav mazsvarīgi, ka BBC speciālistu aptaujā par 2005. gada lielāko jaunatklājumu tiek minēti tieši šie Ņujorkas zēni. Interesanti, ka pasaules galvaspilsēta pēdējos gados dāvājusi pasaulei vairākas lieliskas jaunā viļņa grupas - Interpol, The Rapture, The Walkmen, Lcd soundsystem un galu galā arī The Strokes. Šis gads varētu paiet "The Bravery" zīmē, ko vien vērts ir debijas plates pirmais skaņdarbs "Honest Mistake", kas sākas gluži kā "New Order" šedevrs "Blue Monday" ar Edža (U2) cienīgu ģitāras motīvu un "stroukiski interpolisku" vokālu.

Tiesa, pats grupas solists Sems Indikots (Sam Indicott), piemēram, par "Duran Duran" daiļardi zin tikvien kā no radio, interesanti, ka pirms "The Bravery" viņš dziedājis kādā Ņujorkas ska grupā.

Būs interesanti pavērot, vai "The Bravery" tiešām spēs iegūt tikpat lielu atzinību un popularitāti kā kolēģi no "The Strokes", puišu mūzikas izdevniecība jau šobrīd pūlas vaiga sviedros, lai sasniegtu topu virsotnes. Kas attiecas uz mūziku kopumā, tad, neskatoties uz pāragrajām slavas dziesmām, albums tiešām ir izdevies. Visi instrumenti ir savās vietās - sintezatora motīvi eleganti sadziedas ar ģitāras tēmām, savukārt dinamiskie, taisnie bungu ritmi ļauj basģitārai atvērties uz pulsējošiem un gaumīgiem gājieniem. Visam pa vidu kaut kur iesprūdusi nedaudz fūzēta balss, kas skandē: "I just want something for nothin''".

Norādes uz Robertu Smitu (The Cure) ne tikai muzikāli, bet arī vizuāli ir vairāk nekā tiešas. Sems Idikots savā melnajā mētelītī un melnajā matu cekulā ir kā Roberta Smita 80. gadu vidus prototips. Kas zina, varbūt "The Bravery" izaugs par lielu grupu, katrā ziņā sākums ir daudzsološs. Viena no gada spilgtākajām debijām.

Izdošanas datums 29.03.2005.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu