Ryan Adams & The Cardinals "Cold Roses" (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

"Alt. country" zvaigzne Raiens Adamss (Ryan Adams) šogad nolēmis pārsist visus ierakstu izdošanas rekordus, šis dubultalbums "Cold Roses" ir tikai pirmais no trim iecerētajiem gada diskiem.

Ryan Adams & The Cardinals "Cold Roses"  

(Lost Highway)  

10/12

Atguvies no nelaimīgās traumas, Adamss, iespējams, apzināti, iespējams, neapzināti, iesaistās sacensībā ar Konoru Oberstu no Bright Eyes un E ("Eels") par gada labāko dubultdisku. Katrā no tvartiem atrodamas 9 jaunas dziesmas, no kurām dažas jau iepriekš publicētas mākslinieka mājas lapā.

Godīgi runājot, tikai ar trešo klausīšanās reizi spēju beidzot sajust to, ko no Adamsa jau gaidu kopš lieliskā 2001. gada ieraksta "Gold", ko prestižais mūzikas žurnāls "Uncut" nodēvēja par tā gada labāko. Adamss ir izslimojis savu roka periodu albumos "Demolition" un "Rock N Roll" un ir atgriezies pie smeldzīgām, patiesām kantri melodijām.

Uzreiz jāsaka, ka laikam pievienojos tiem Adamsa faniem, kas uzskata, ka divu albumu vietā labāk būtu bijis izdot vienu, taču ģeniālu, tiesa, arī dubultdisks kopumā ir teicams.

Mūzikas kritiķi jauno plati salīdzina ar Greatful Dead mūziku, īpaši uzsverot ģitāras tembru uzkrītošo līdzību. Plates skaistākais skaņdarbs, manuprāt, ir nedaudz skumīgais "Sweet Illusions", kas iedziedāts duetā ar Reičelu Jamagatu (Rachael Yamagata). Pirmajā diskā tikai viens skaņdarbs izlec ar savu roķīgo ritmu, tā vien liekas, ka Adamss nav labs sava materiāla cenzors, rodas iespaids, ka viss sarakstītais materiāls tiek ierakstīts un izdots bez iepriekšējas atlases.

Ryan Adams & The Cardinals "Cold Roses"
Ryan Adams & The Cardinals "Cold Roses" Foto: Publicitātes foto

Izdošanas datums 03.05.2005.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu