Whitney Houston "I Look to You"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

Pēc septiņu gadu pauzes ar jaunu studijas albumu atgriežas viena no popmūzikas superzvaigznēm Vitnija Hjūstone (Whitney Houston).

Whitney Houston "I Look to You"

(Arista)

7/12

Kopš salīdzinoši blāvā pēdējā 2002.gada albuma "Just Whitney" pagājuši veseli septiņi gadi, daudz kas noticis Vitnijas dzīvē - dziedātāja ārstējusies no narkotiku atkarības, cīnījusies ar saviem iekšējiem dēmoniem un sava skandalozā vīra Bobija Brauna "izgājieniem". Beidzot Bobijs ir prom un arī narkotiku rehabilitācijas centri nu ir Vitnijas pagātne. Kā atzīst pat Vitnija, visas šo gadu emocijas, atmiņas un pārdomas atrodamas jaunajās dziesmās, īpaši R.Kelija sacerētajā tituldziesmā.

Iespējams, jaunā mūzikas klausītāju paaudze tik labi nezina Vitnijas daiļradi, galu galā pēdējais muzikāli vērtīgais studijas albums datējams ar tālo 1998.gadu - "My Love Is Your Love". Tādēļ atgādināšu, ka kopš Hjūstones karjeras sākuma 1985.gadā šī R&B un pop dīva visā pasaulē pārdevusi vairāk nekā 170 miljonus ierakstu. Viņas pazīstamāko hitu vidū ir "How Will I Know", "Greatest Love of All" un "I Will Always Love You" - dziesma no 1992.gada filmas "The Bodyguard" ("Miesassargs"), kurā dziedātāja tēloja galveno lomu.

Whitney Houston

"I Look to You" ir dziedātājas sestais studijas albums, par tā tapšanu 2007.gada martā paziņoja kompānijas "Sony Music" izpilddirektors Klaivs Deiviss (Clive Davis). Viņš arī brīdināja, ka topošais ieraksts nebūs mēģinājums Vitniju pielāgot esošajām popmūzikas tendencēm, drīzāk tas būšot tradicionāls 1990.gadu R&B/Pop albums.

Tieši tāds tas arī ir. Kā producenti un komponisti albuma trīs gadu tapšanas gaitā piesaistīti Swizz Beatz, Džonta Ostins (Johnta Austin), Ališa Kīza (Alicia Keys), R. Kelijs (R. Kelly), Hārvijs Meisons (Harvey Mason), Nathaniel "Danja" Hills, Eikons (Akon), kurš ir vienīgais albumā dzirdamais viesvokālists, u.c.

Plati ievada Ališas Kīzas sarakstītais "Million Dollar Bill", kura pamatā Loletas Holovejas (Loleatta Holloway) klasiskais 1976.gada "We''re Getting Stronger" (skat. audio). Šis skaņdarbs izdots arī kā pirmais singls un sava "easy listening" disko ritma dēļ droši izlauzīs ceļu visos iespējamos radio viļņos. Modernāki R&B bīti ieskanas albuma otrajā dziesmā "Nothin'' But Love", kuru producējis Britnijas Spīrsas pēdējā albuma skaņu vīrs Dandža (Nathaniel "Danja" Hills). Tomēr kopumā plate ir liriska 1990.gadu R&B un popmūzikas lieciniece, piemēram amerikāņu dziedātāja Leona Rasela (Leon Russell) dziesmas "A Song for You" jaunklāta versija iesākas ar tradicionālu klavieru pavadījumu "One Moment in Time" garā un turpinās kā 1992.gada "I''m Every Woman".

Protams, daudzi mūzikas eksperti arī uzsver, ka pēdējo gadu sarežģījumi atstājuši neizdzēšamas pēdas Vitnijas balsī, proti, tā vairs nav tik dzidra un jaudīga kā "I Will Always Love You" laikos. Tādēļ arī jaunais "I Look to You" nav vokāla paraugdemonstrējumu ieraksts, bet gan tadicionāls (manuprāt, pārāk) Vitnijai raksturīgo disko, pop balāžu un R&B sakausējums.

Izdošanas datums - 31.08.2009.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu