Ben Folds «Songs For Silverman» (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Virspusēji skatoties, no vienas puses, Bens Foldss (Ben Folds) un viņa klavieres ir gluži kā Eltons Džons un viņa smeldzīgās balādes, no otras - viņš ir smalks un inteliģents amerikāņu 90. gadu otrās puses dziesminieks, kas atzinību guva, pateicoties savai grupai «Ben Folds Five».

Ben Folds "Songs For Silverman"

(Sony)

8/12

Kad 1994. gadā izveidojās trio "Ben Folds Five", toreiz jaunais teātra aktieris Bens ar draugiem, neskatoties uz valdošo grunge smago ģitārmūziku, izvēlējās savā ansamblī ģitāras neizmantot. Klavieres, bass un bungas bija grupas firmas zīme, ar ko 90. gadu otrajā pusē arī atnāca starptautiski komerciāli panākumi.

Pēc grupas pajukšanas Bens pievērsās solodarbībai un 2001. gadā laida klajā pirmo plati "Rockin" the Suburbs". Mākslinieka izteiksmīgās melodijas un virtuozā klavierspēle dzirdama arī jaunajā ierakstā. Pirms kāda laika Bens, konfliktēdams ar mūzikas izdevniecību, pats izdeva 3 EP platītes ("Speed Graphic", "Sunny 16" un "Super D") un vēl pamanījās producēt "Star Trek" filmu varoņa Kapteiņa Kērka (Captain Kirk), jeb īstajā vārdā Viljama Šetnera (William Shatner) atgriešanās ierakstu kopš 1968. gada psihedēliskā "Transformed Man".

"Songs For Silverman" ir jau ģimenes cilvēka veikums, platē atrodams veltījums Bena mazajai meitiņai "Gracie". Balādiskais "Late" savukārt ir veltījums nelaiķim Eliotam Smitam, ar kuru savulaik Bens un Beks spēlējuši basketbolu un kopā muzicējuši: "Elliott, man you played a fine guitar/And some dirty basketball".

«Songs For Silverman»
«Songs For Silverman» Foto: Publicitātes foto

Plates pirmais skaņdarbs "Bastard" ir klasisks "Ben Folds Five" hits, tiesa, vispār Foldsa solokarjera ne ar ko īpašu neatšķiras no "Ben Folds Five" daiļrades. Ar The Beach Boys "a capella" balsīm sākas viens no skaistākajiem plates skaņdarbiem "Jesusland", kurā konstanta klavieru arpēdžija mijas ar ritmisku un kustīgu slotiņu solobungas gājienu. Patīkama atkalredzēšanās!

Izdošanas datums 25.04.2005.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu