Camera Obscura «Underachievers Please Try Harder» (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kamēr Belle and Sebastian paraksta līgumus ar lielajām mūzikas izdevniecībām un ieraksta plates ar T.A.T.U. un Human League producentiem, tikmēr ir radusies virkne jaunās paaudzes mākslinieku, kas savā ziņā turpina šo 1960. gadu popmūzikas tradīciju.

Camera Obscura «Underachievers Please Try Harder»

(Elefant Records)

10/12

Camera Obscura nāk no Glāzgovas pilsētas Skotijā, un tās kodolu veido dziedātāja Treisiena Kembela (Tracyanne Campbell), Džons Hendersons (John Henderson), Geivins Danbars (Gavin Dunbar), kas 1996. gadā sanāca kopā un sāka radīt pirmos singlus. Ar laiku grupai pievienojās arī Belle And Sebastian bundzinieksLī Tomsons (Lee Thompson). 2001. gadā klajā nāk grupas pirmais ieraksts «Biggest Bluest Hi-Fi», kas kļūst arī par BBC leģendārā dīdžeja Džona Pīla (John Peel) vienu no gada lielākajiem favorītiem.

Grupas jaunākais ieraksts ir perfekts indīpopa paraugs, tas sākas ar nedaudz bērnišķīgo «Suspended From Class», kas ar pirmajām Treisenas dziedātajām notīm liek sajusties muzikāli komfortabli un ērti. Arī turpinājums ar «Keep It Clean», kas, manuprāt, ir viens no skaistākajiem ieraksta skaņdarbiem, turpina apburt ar smalku ģitāras arpedžiju, rhodes piano niansētām piespēlēm. Plates trešā kompozīcija «Teenager» piedāvā kaut ko no 50. gadu popmūzikas estētikas, «Before You Cry» ieturēts vieglā kantrī ritmā, savukārt akustiskais «Your Picture» varētu droši būt viena no Leonarda Koena (Leonard Cohen) agrīnajām balādēm.

Uz ieraksta vāka attēlotas abas grupas dziedātājas, kas, saģērbušās vecmodīgos tērpos, rokā tur vecu kinokameru un plīša lācīti. Tas zināmā mērā arī raksturo plates kopējo noskaņu, kas variē no bērnišķīga naivuma līdz pārspīlētam dramatismam. «Underachievers Please Try Harder», manuprāt, ir noteikti viens no šā gada jaukākajiem un vienlaikus izcilākajiem albumiem.

Līdzīgi mākslinieki: Belle And Sebastian, Gentle Waves, Pipas, Brittle Stars, Action Biker.

Izdošanas datums 20.01.2004.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu