Goldie Lookin' Chain "Greatest Hits" (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Velsas hiphopa oktets Goldie Lookin Chain laidis klajā pirmo "nopietno" ierakstu lielās mūzikas izdevniecības paspārnē, pirms tam zēni piecu gadu laikā bija "sacepuši" vairākas CD-R matricas, no kurām arī sakompilēts "Greatest Hits".

Goldie Lookin Chain "Greatest Hits" (Atlantic) 11/12

Dzimtajā Velsā šis joku hiphopa kolektīvs jau pazīstams vairākus gadus, tikai šogad puiši ieguvuši plašāku popularitāti, iekļūstot pat UK top40 singlu tabulas pirmajā trijniekā.

GLC savā mūzikā rotaļājas pārsvarā ar 80. gadu popmūziku un hiphopu, albumā minēti neskaitāmi attiecīgās desmitgades vārdi - Milli Vanilli, Kylie Minogue, MC Hammer...

Plate sākas ar apokaliptisku manifestu "Manifesto", kurā mākslinieki skaidro savas pamatnostādnes: "a design for a way of living so revolutionary, so groundbreaking that its very concept posed a threat to the fabric of society".

Plates pirmais hits "Self Suicide" skar pašnāvības problēmu rokmūzikā - Džimijs Hendrikss, Maikls Hatčens (INXS), 2Pac un pats Jēzus Kristus - "Jesus was nailed to a piece of wood, 2,000 years later and book sales are still good". Seko parodija par repa mūziku dziesmā "Guns Don''t Kill People Rappers Do" un robotizētais singls "Half Man Half Machine", kas, manuprāt, ir plates spēcīgākais skaņdarbs.

Parodija par 80. gadu "soft" popmūziku "You Knows I Loves You": "I wanna make you sweat like a pig on a hot day" ir īpaši smieklīga. Plates lielākais grāvējs ir "Your Mother''s Got A Penis", ko draudzīgā piedziedājumā skandē visi astoņi jaunekļi.

Diemžēl daži mūzikas kritiķi ir zaudējuši savu humora izjūtu, nolīdzinot grupu līdz ar zemi, taču, manuprāt, GLC ir pietiekoši asprātīgs un muzikāli sakarīgs projekts, kurš, visticamāk, pēc šā "Labāko hitu" albuma tiks ātri vien aizmirsts, gluži kā citi sava laika jokdari Weird Al Yankovitz vai Max Raabe. Gribētos, lai tā nenotiktu. Jautri!

Izdošanas datums 13.09.2004.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu