Teenage Fanclub «Man-Made»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Skotu melodiskie rokeri Teenage Fanclub nāk klajā nu jau ar septīto studijas ierakstu, kas pirmoreiz izdots pašu spēkiem izdevniecības «PeMa» apgādā.

Teenage Fanclub «Man-Made»

(Pema)

8/12

90. gadu sākumā ierakstu izdevniecības «Creation» paspārnē jaunie skotu zēni tika dēvēti par vienu no lielākajiem atklājumiem, īpaši lieli panākumi Teenage Fanclub bija ASV. 1991. gadā ietekmīgais mūzikas žurnāls «Spin» grupas albumu «Bandwagonesque» nosauca par tā gada labāko, apsteidzot gan Nirvanas «Nevermind» un R.E.M. «Out of Time».

1993. gadā filmas «Judgement Night» skaņu celiņā tika iekļauta interesanta grupas sadarbība ar hiphopa meistariem De La Soul «Fallin'», taču ar katru nākošo ierakstu komerciālie rādītāji kļuva arvien sliktāki, tiesa, mūzika ir vienmēr bijusi lieliska. Nesen kādā no britu mūzikas izdevuma «Q» numuriem bija ievietoti desmit visu laiku labākie britpopa ēras albumi, viens no tiem arī Teenage Fanclub 1995. gada ieraksts «Grand Prix».

Jaunais albums «Man-Made» ir pirmais pēc 2000. gadā iznākušā «Howdy!». Mūzika ierakstīta pagājušogad Čikāgā producenta un grupas Tortoise dalībnieka Džona Makentaira (John McEntire) vadībā. Grupas cienītāji var būt droši, jaunajā platē nav nekā jauna, kas bija prognozējami, puiši turpina pieturēties pie viegla, daudzbalsīga ģitārpopa. Ietekmes tās pašas - Nīls Jangs, «The Beach Boys», «Big Star» u.c.

Teenage Fanclub "Man-Made"
Teenage Fanclub "Man-Made" Foto: Publicitātes foto

Izdošanas datums 02.05.2005.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu