Herbert "Scale"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Metjū Herberts (Matthew Herbert) alias Herbert pēc piecu gadu eksperimentiem atgriežas savā labākajā formā un laiž klajā elegantu mūzikas pērli "Scale".

Herbert "Scale" (K7) 11/12

Britu elektroniskās mūzikas guru pēc demokrātiskā 2001. gada "Bodily Functions" šogad atgriezies pie melodiska, tajā pašā laikā pietiekami eksperimentāla un galvenais - dejiska/ritmiska skanējuma. Pagājušogad Metjū Herberts izdeva diezgan interesantu, taču šauram klausītāju lokam domātu "Plat Du Jour" plati (albums, kas tapis, izmantojot dažādu pārtikas produktu radītus trokšņus, tādējādi protestējot pret pārtikas industriju), 2003. gadā viņš realizēja savu sapni un ierakstīja , kurā piedalās vairāk nekā 20 bigbenda mūziķu, to starpā pazīstami mākslinieki - Arto Linsijs (Arto Lindsey), Mouse On Mars u.c.

Jāpiemin arī Herberta producēšanas talants, proti, pagājušogad viņš palīdzēja projekta Moloko solistei Roizinai Mērfijai (Roisin Murphy) ierakstīt viņas pirmo soloalbumu ierakstus. Ar lielisko "Ruby Blue" Herberts demonstrēja, ka spēj radīt mūziku ap kādas dziedātājas vokālu, nevis izmantot to kā semplu vai melodisku fragmentu. Būtībā Herberts varētu tikpat veiksmīgi producēt, piemēram, Madonnas vai jebkuras citas popzvaigznes albumus.

Jaunajā "Scale" Metjū Herberts gluži kā darbā ar Roizinu Mērfiju koncentrējas uz vokālu, šoreiz atkal centrā ir ilggadējā mākslinieka dīva Denija Siciliano (Dani Siciliano), kā arī dziedātāji Nīls Tomass (Neil Thomas) un Deivs Okumu (Dave Okumu). Herberts ir perfekti izkopis dažādu balsu un melodiju savērpšanu muzikāli instrumentālā tīmeklī - šeit netrūkst krāšņu stīgu aranžējumu, pūšamo instrumentu, dažādu sadzīves trokšņu semplu (platē esot 720 sempli) u.c.

Akadēmiski skolots pianists - Herberts strādā ar tā dēvēto musique concrete tehniku, proti, semplē dažādus dabas, sadzīves, industriālus trokšņus, radot savdabīgu hausmūzikas un džeza kokteili. Kā mākslinieks pats demonstrē savas mājas lapas dokumentālajā videoklipā, ieraksti veikti visneiedomājamākajās vietās - zem ūdens, gaisa balonā, šahtā; braucošā mašīnā, piemēram, ierakstītas solo bungas...

Plati ievada perfekts Herberta meistardarbs "Something Isn''t Right" ar Siciliano un Tomasa balsīm centrā: "I just don''t know how to bring about your downfall/ Damn fool/ Go figure out/ How those Christian bones/ Can orchestrate/ Shock and awe." Turpinājums "The Movers And Shakers" balstās uz pūšamajiem instrumentiem un lipīgu piedziedājumu, nedaudz atgādina eksperimentētājus Hot Chip. No dejiska elektroniska disko plate lēnām pārvēršas par nedaudz eksperimentālu ierakstu, ko beigās noslēdz paša Metjū Herberta dziedātais tikai minūti garais klavieru pavadītais "Wrong". Spoži!

Izdošanas datums 06.05.2005.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu