The Ting Tings «We Started Nothing» (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ Apvienotās Karalistes singlu topa virsotnē patīkams pārsteigums - The Ting Tings ar «That's Not My Name».

The Ting Tings «We Started Nothing»

(BMG)

8/12

«Sony BMG» mākslinieki, kā arī ikgadējās britu mūzikas kritiķu aptaujas (Sound of 2008) top10 nominanti The Ting Tings uzrāda labus pārdošanas rezultātus ne tikai ASV, bet arī dzimtajā Lielbritānijā. Iekļuvuši Amerikas «The Billboard Hot 100» singlu topā ar jaunāko «Shut Up and Let Me Go», kas izmantots svaigākajā «iPod» reklāmas rullītī, šonedēļ The Ting Tings triumfē arī UKtop40 singlu topā ar «That's Not My Name».

The Ting Tings menedžeris atklājis, ka darījums ar «Apple/iTunes» noslēgts pēc Teksasā notikušās mūzikas konferences «South by Southwest», kuru apmeklēja arī mūsu pašu Mona De Bo. Pēc viņu teiktā, «The Ting Tings» koncertā esot bijuši vienkārši lieliski!

Taču viegls ceļš šim duetam līdz panākumiem nav bijis. Bundzinieks un vokālists Džūls DeMartino (Jules De Martino) ar mūziku nodarbojas jau kopš 80. gadu beigām, spēlējis pusaudžu grupā «Babakoto», vēlāk grupā «Mojo Pin», savukārt 23 gadus vecā dziedātāja Keitija Vaita (Katie White) sākotnēji dziedājusi meiteņu popgrupā TKO, iesildījusi gadu desmita sākumā populārās britu popgrupas Steps un Five. Pirmā abu mākslinieku radošā sadarbība tika nodēvēta par Dear Eskiimo, taču neviens no grupas singliem īsti nespēja gūt ievērību («Youtube.com» var atrast Dear Eskiimo video dziesmai «Patience»). Tikai kad 2006. gadā, paliekot divatā, Keitija un Džūls pārdēvēja grupu par The Ting Tings, par duetu sāka rasties lielāka interese.

Šonedēļ beidzot klajā nāk arī The Ting Tings debijas albums «We Started Nothing», kurš, visticamāk, jaunnedēļ būs atrodams pirktāko ierakstu top5. Nav brīnums, jo interesi par albumu šos pēdējos mēnešus uztur veseli trīs lieliski, dejojami popsingli - «That's Not My Name», «Shut Up and Let Me Go» un «Great DJ».

Tieši «Great DJ» (video) arī ievada plati, tā pamatā vienkāršs, bet iedarbīgs ģitāras rifs, sintezatoru dekorācijas un perfekts, līdzi dziedams piedziedājums, kas ir tikpat efektīgs kā savulaik 90. gadu vidū Blur «Boys & Girls».

Imagine all the girls, Ah ah, ah, ah, ah, ah, ah, ah. And the boys, Ah ah, ah, ah, ah, ah, ah, ah. And the strings, Eee, eee, eee, eee, eee, eee, eee, eee. And the drums, the drums, the drums, the drums, the drums, the drums, the drums, the drums, the drums, the drums, the drums, the drums

Sekojošais «That's Not My Name» ir vēl jaudīgāks, te gan jāpiebilst, ka dziesmas otrā puse ir, manuprāt, par daudz izstiepta un 5 minūtes šādam izteiktam hitam ir mazliet par garu. Viens no agrīnajiem grupas ierakstiem «Fruit Machine» nedaudz atgādina kaut ko no No Doubt «Rock Steady» daiļrades posma un atmiņā neaizķeras. Kopumā Keitijas balss ļoti līdzīga Kimas Vaildas 80. gadu pirmās puses ierakstiem.

Sekojošais valsītis «Traffic Light» atklāj Keitijas Vaitas romantisko pusi, meitenes balss un dziedājums šajā dziesmā ļoti atgādina 80. gadu beigu indīgrupas «The Sundays» solistas Harietas Vīleres (Harriet Wheeler) dziedāšanas manieri. «Shut Up and Let Me Go» lielākais āķis ir ģitāras fanka rifs un CSS garā rečitējošais Vaitas vokāls. «Keep Your Head» ir vēl viens potenciāls singls, savukārt neuzbāzīgais «Be the One» vienkārši pulsē vieglā 80. gadu popmūzikas ritmā.

Pēdējās albuma dziesmas ir vairāk eksperimentālas, izstieptām instrumentālām iespēlēm un īpatnējiem bītiem.

Ja «The White Stripes» dalībnieki apmainītos lomām un gribētu izklausīties moderni, tad, visticamāk, viņi izklausītos tieši pēc «The Ting Tings».

Izdošanas datums - 19.05.2008.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu