The Silver Mt. Zion Memorial Orchestra "This Is Our Punk-Rock ... " (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Godspeed You! Black Emperor blakusprojekta trešais studijas ieraksts piedāvā 4 padsmit minūšu garas kompozīcijas par Rietumu imperiālisma milzīgo ietekmi, nomācoši bezpersoniskiem lielveikalu kompleksiem un ētiski apstrīdamām militārām operācijām.

The Silver Mt. Zion Memorial Orchestra & Tra-La-La Band "This Is Our Punk-Rock, Thee Rusted Satellites Gather + Sing"

(Constellation)

10/12

Projekta, kas pēdējos gadus kļuvis par vērā ņemamu postroka un eksperimentālās mūzikas grupu, ideologs ir Kanādā dzīvojošais Efrims Menuks (Efrim Menuck), kas kopā ar vēl sešiem pastāvīgiem mūziķiem, rada gadsimtu mijas vienu no savdabīgākajām muzikālās izteiksmes valodām. Grupa, līdzīgi kā GYBE, balansē starp tradicionālām postroka 90. gadu sākuma tradīcijām un mūsdienu akadēmiskās mūzikas izteiksmes formām, kā vienu no lielākajām ietekmēm minot igauņu komponistu Arvo Pērtu.

Katrs projekta jaunākais ieraksts nāk ar zināmām izmaiņām gan pašas grupas nosaukumā, gan muzikālās izteiksmes daudzveidībā. Šoreiz kā lielākais jauninājums, blakus hipnotiskajai stīgu grupai, ir koris.

Ieraksts sākas ar 16 minūšu garo „Sow Some Lonesome Corners So Many Flowers Bloom”, kas ir viens no, manuprāt, visu laiku spēcīgākajiem grupas darbiem, tas sākas ar kora dziedājumu, vienkārši skandinot notis „Sol”, „Fa”, „La”, un turpinās kā Džona Adamsa cienīgs simfonisks skaņdarbs, kuram vēlāk pievienojas bungu ritms.

Otrais un trešais albuma skaņdarbs ir tradicionāli The Silver Mt. Zion raksturīgs, kurā dzirdama Efrima balss un ģitāras un stīgu saspēle. Ieraksts noslēdzas ar "Goodbye Desolate Railyard ", kas nedaudz pulsējošā valša ritmā pāraug necenzētā skaņu jūklī un izskan ar vilciena dunoņu un kādu brīnišķīgu melodiju.

Viens no gada interesantākajiem ierakstiem.

Izdošanas datums: 02.09.2003

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu