The Drums «The Drums» (11)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Katru vasaru cenšos atrast mūziku, kas būtu klausāma garākos pārbraucienos ar auto, pludmalē, piknikā vai vienkārši dārzā, zvilnot šupuļkrēslā. Pagājušā gada nogalē Bruklinas puišu «The Drums» svilpojamais superhits «Let's Go Surfing» lika cerēt, ka 2010. gada vasarā gaidāmais grupas debijas albums šādiem mērķiem būs perfekti piemērots.

The Drums "The Drums"

(Island Records)

9/12

Tiešām, pagājušogad izdotā mazā platīte «Summertime!» ar fantastisko «Let's Go Surfing» (skat. TVNET: uz radara (2.daļa)) un ne mazāk fantastisko «Saddest Summer», viesa pamatotas cerības, ka «The Drums» debijas albums varētu kļūt ja ne par vienu no gada spilgtākajām jaunajām platēm, tad par vienu no vasaras «drillētākajiem» (labā nozīmē) ierakstiem jau nu noteikti. Visticamāk gada beigās šis ieraksts diez vai iekļūs TVNET Mūzika Top10 labāko mūzikas ierakstu sarakstā, taču klausīts pēdējās nedēļās tas ir ļoti bieži un gala rezultātā atzīts par labu esam.

Albuma pirmās astoņas dziesmas ir gandrīz nevainojamas. Sākot ar ievadošo «Best Friend» un beidzot ar minētajā «Summertime!» EP iekļauto lirisko «Down by the Water» un 1980. gadu postpanka ietekmēto «It Will All End in Tears».

Kopumā «The Drums» skanējums ir pilns ar dažādām atsaucēm un 1980.gadu sākuma indie un postpanku. Hallētas bungas, kas apstrādātas, lai izklausītos kā vecas analogās bungmašīnas, tasni, brīžiem ļoti vienkārši basa (Pītera Huka garā) un ģitāras rifi ... tas viss atsauc atmiņā kaut ko no The Smiths un agrīnajiem New Order. Arī dziesmu teksti ir vienlaikus vasarīgi un vienlaikus traģisma pilni ("You are my best friend, but then you died» vai «I Know You're trying to kill me», vai «I thought my life would get easier, Instead its getting harder, instead it's getting harder").

The Drums "The Drums"
The Drums "The Drums" Foto: Publicitātes foto

Arī savā vizuālajā tēlā Džonatans Pīrss (Jonathan Pierce) un draugi atsaucas uz 1980. gadu vēl nekomercializēto indie mūziku, tās DIY (Do it yourself) estētiku (skat. «Forever & Ever Amen» video).

Diemžēl albuma pēdējās četras dziesmas ir salīdzinoši neizteiksmīgas un, ja būtu man kāda teikšana, tas tās visas nomainītu ar «Summertime!» EP skaņdarbiem «Make You Mine», «Saddest Summer» un «Submarine».

Protams, jaunā albuma centrālā ass ir «Let's Go Surfing», taču to lieliski papildina gan «Skippin' Town» ar «bīčbojisko» ūjināšanu, «Book of Stories» ar otro labāko albuma piedziedājumu un jau minēto aktuālo singlu «Forever and Ever, Amen».

Lai arī muzikāli «The Drums» nepiedāvā neko jaunu, grupas galvenais spēks ir labas un lipīgas melodijas, kuras iesēžas prātā un ilgi nelaiž vaļā.

Good tunes!

Izdošanas datums - 07.06.2010.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu