Sally Shapiro "My Guilty Pleasure" (4)

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Sallija Šapiro, protams, nav šīs zviedru meitenes īstais vārds, taču kopš sava debijas albuma šī sapņainā un publikai nepieejamā disko dīva ir kļuvusi mazliet taustāmāka.

Sally Shapiro «My Guilty Pleasure»

(Paper Bag)

9/12

Kopš fantastiskā un pat šokējoši negaidītā (savas muzikālās koncepcijas dēļ) 2006. gada ieraksta "I'll Be By Your Side" noslēpumainā Salija Šapiro ieguvusi reālas personas aprises, proti, mēs vēl joprojām droši nezinām, kāds ir viņas īstais vārds, taču jau zinām šo to vairāk par meitenes muzikālajām ietekmēm un viņas lomu šajā muzikālajā projektā ar nosaukumu "Sally Shapiro". Viņa vēl joprojām spītīgi neuzstājas dzīvajos koncertos (ja neskaita nelielu dīdžejsetu tūrīti), toties sniegusi dažas intervijas (neklātienē, protams) un pat izveidojusi savu profilu mikroblogu vietnē "Twitter". Tātad...

Sally Shapiro "My Guilty Pleasure"
Sally Shapiro "My Guilty Pleasure" Foto: Publicitātes foto

Pirmkārt jau atgādināšu, ka galvenais Sallijas dziesmu autors un producents ir italo disko mūzikas entuziasts Johans Agebjorns (Johan Agebjörn). Viņš iepazinies ar jauno meiteni 2001. gadā kādā pavisam ikdienišķā darba vietā. Pus pa jokam, pus nopietni viņš uzaicinājis Salliju iedziedāt vokālu viņa sacerētajam skaņdarbam "I’ll Be By Your Side" (skat. audio) un iesūtījis to vairākos itāļu disko mūzikas interesentu forumos. Skaņdarbs radīja pamatīgu sajūsmas vētru, un Sallijas un Johana sadarbība turpinājās, kas vainagojās ar minēto "Disco Romance". Protams, nedaudz vēlāk jūsmīgā "Pitchfork" recenzija iepazīstināja ar šo zviedru disko fenomenu jau visu pasauli.

Kādā no intervijām Sallija stāsta par dziesmu muzikālajām ietekmēm, piemēram, pirmā albuma singls "I’ll Be By Your Side" radies spēcīgā itāļu 1980. gadu disko zvaigznes Valērijas Doras (Valerie Dore) dziesmas "Get Closer" (skat. audio) ietekmē. Starp citu, arī Valērija Dora nav īstais dziedātājas vārds (tas ir Monika Stuči) un, kā atklāj Sallija, tad ideja par pseidonīmu "Salija Šapiro" piederējusi tieši Johanam, viņš zinājis, ka tas ir bijis raksturīgi visai italo disco kustībai, un uzstājis, ka jābūt zināmai noslēpumainībai.

Patiesībā pati Sallija neko daudz par šo 1980. gadu mūziku nav zinājusi, viņa atceras, ka bērnībā klausījusies italo disko zviedru mūzikas ekvivalentus, piemēram, Lenu Filipsoni (Lena Philipsson - skat.video), bet par visu pārējo šīs kustības norisi uzzinājusi no Johana. Izrādās, ka arī dziesmu vārdus neraksta pati Sallija.

Īsi raksturojot jauno plati "My Guilty Pleasure", jāsaka, ka jaunās dziesmas ir producētas mazliet mūsdienīgāk, nav vairs tik ļoti jūtama pirmā albuma analogo bungmašīnu un sintezatoru aura. Elektroniskie bīti ir jaudīgāki, dejiskāki, tiesa, Sallijas dziedājumā nekādas izmaiņas nav vērojamas. Ja "Disco Romance" varētu droši datēt ar 1985. gadu, tad jaunais albums jau vairāk tuvojas 1990. gadiem, piemēram, 1988. Lielisks ir elektroniskais bass dziesmā "Let it Show". Skaisti, nudien!

Izdošanas datums - 25.08.2009.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu