M.I.A. "/ \ / \ / \ Y / \" (14)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Pavisam īsi par jauno 34 gadus vecās tamilu izcelsmes britu hiphopa dīvas M.I.A. jeb Maias jauno studijas plati "/ \ / \ / \ Y / \" [Maya].

M.I.A. "/ \ / \ / \ Y / \

(Interscope / N.E.E.T.)

6/12

Šodien ilgi gaidītais un skandāliem (videoklipa cenzūra, konflikts ar "New York Times Magazine" žurnālisti u.c.) apvītais trešais mākslinieces albums beidzot oficiāli pieejams Eiropā. Diemžēl albums ir vilšanās.

Lai arī centos plati klausīties vairākas reizes un mēģināju tajā saklausīt ko dziļu un vērtīgu, mani nepameta sajūta, ka M.I.A. ir pārlieku aizrāvusies ar vienu sintezatora tembru, kuru izmanto gandrīz katrā dziesmā, it kā eksperimentēdama un rotaļādamās uz labu laimi, turklāt ieraksta miksā šo nudien kaitinošo "elementu" uzgriezusi skaļāk par visu pārējo. Katrā ziņā, ja māksliniece dod kādas atsauces uz čipmūziku, eksperimentālu dabstepu vai lieliskajiem Crystal Castles, tad tas viņai sanācis gauži neprasmīgi. Starp citu, viens no albuma producentiem ir dabstepa aprindās zināmais britu dīdžejs Rusko.

M.I.A. "/ \ / \ / \ Y / \"
M.I.A. "/ \ / \ / \ Y / \" Foto: Publicitātes foto

Lieki piebilst, ka šajā samudžinātajā platē nav jauna "Paper Planes" vai kaut vai "Bamboo Banga" vai "Pull Up the People". Vienīgais radio draudzīgais skaņdarbs ir šobrīd aktuālais singls "XXXO" (skat.audio). Vēl pie "klausāmiem" skaņdarbiem var minēt regejikso "It Takes a Muscle", noslēdzošo "Space" un varbūt arī pancīgo protesta dziesmu "Born Free". To pašu, kuras video kailuma un vardarbības ainu dēļ aizliedza demonstrēt televīzijās un izņēma no video vietnes "Youtube".

Izdošanas datums 12.07.2010.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu