George Michael «Patience» (34)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pēdējā laikā mūzikas presē arvien biežāk varēja lasīt, ka Džordža Maikla (George Michael) zvaigzne ir norietējusi, reputācija sabojāta un mūzika vāja, par ko, teikšu atklāti, biju visai pārsteigts.

George Michael «Patience»

(Sony)

10/12

Mākslinieka pēdējie singli «Shoot The Dog» un «Freeek», manuprāt, lika klausītājiem tieši cerēt uz tikpat kvalitatīvu un saturīgu popmūzikas pilnu skaņuplati. Beidzot, pēc astoņu gadu pārtraukuma, jaunais Maikla studijas ieraksts ir klāt.

Šie astoņi gadi ir bijuši viņa dzīvē dažādu pārmaiņu pilni, viņš piedzīvoja mātes nāvi, skandalozu atgadījumu kādā vīriešu tualetē, kad bija vēlāk spiests oficiāli atzīt savu patieso seksuālo orientāciju, kaverversiju albuma ierakstu «Songs From the Last Century» ...

Mākslinieka jaunās plates «Patience» pēdējais vēstnesis bija lieliskais popmūzikas standarts «Amazing», kas, manuprāt, droši liekams pie Džordža Maikla labākajiem darbiem. Domāju, ka mākslinieka spēcīgākais ieraksts bija tieši pirms astoņiem gadiem izdotais «Older», kura panākumus Džordžs neriskēja atkārtot, baidoties iegrimt atkārtošanās un plaģiātisma purvā. Šo tendenci «kalt, kamēr karsts» tomēr pēdējos gados «veiksmīgi» izmantojuši gan Stings, pēc «Brand New Day» izdodams «Sacred Love», gan Red Hot Chilli Peppers, pēc komerciāli veiksmīgā «Californication» laižot klajā «By The Way» u.c.

«Patience»
«Patience» Foto: Publicitātes foto

«Patience» tomēr gribētu zināmā mērā salīdzināt ar «Older», lielākā daļa jauno kompozīciju ir filigrānas un lieliski aranžētas popdziesmas. Tomēr līdz pilnībai, manuprāt, šoreiz nedaudz pietrūkst. Divas plates kompozīcijas - «Flawless», kurā pārmērīgi izmantots pirms diviem gadiem aktuālais The Ones deju hits, un «Precious Box», kas ir nedaudz samocīts septiņas minūtes ilgs skaņdarbs, - domājams, jāuzskata par nodevu popmūzikas aktuālākajām tendencēm.

Kopumā vienīgais pārmetums varētu būt mākslinieka vēlme visu sakāmo pateikt vienā albumā, proti, politiskais «Shoot the Dog», retrospektīvais bērnības atmiņu atspoguļojums «Round Here», ģimenes traģēdija (stāsts par Džordža onkuli, kurš bijis gejs, bet sabiedrības aizspriedumu dēļ izdarījis pašnāvību) «My Mother Had A Brother» un citas tēmas rada tomēr nedaudz saraustītu iespaidu. To kompensē mākslinieka lieliskais dziedājums, balss tembrs un atturīgais aranžējums, autors izticis bez liekiem stīgu orķestriem un pūtēju armijām...

Domāju, ka ar «Patience» Džordžu Maiklu ir nedaudz pacēlis popmūzikas latiņu, kura diemžēl pēdējos gados ir kļuvusi bieži vien par rūpniecisko atkritumu izgāztuvi. Lieliska atgriešanās.

Izdošanas datums 15.03.2004.

Komentāri (34)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu