Isan “Clockwork Menagerie”

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vizuālais albuma noformējums tā vien vedina uz domām par kārtējo elektroniskās mūzikas produktu no Japānas.

Isan “Clockwork Menagerie” (Morr) 9/12

Krāsas, hieroglifi un citas norādes varbūt apzināti tiek izmantotas, lai piesaistītu uzmanību - tomēr japāņu elektroniskās mūzikas skatuve ir viena no interesantākajām savā žanrā, patiesībā, gandrīz jebkurā mūzikas virzienā šī nelielā valstiņa ir bagāta ar pasaules līmeņa mūziķiem. Var minēt dažus piemērus: Melt Banana, Pizzicato 5, Cornelius, Merzbow akadēmiskajā mūzikā – Yoshimatsu u.t.t.

Isan patiesībā nāk no Anglijas un darbojas divu cilvēku sastāvā jau kopš 90. gadu vidus. “Clockwork Menagerie” ir grupas dažādu singlu, izlasēs atrodamu un citu retumu izlase, kas sastādīta no 1996. gada līdz 1999. gadam ierakstītā muzikālā materiāla. Arī Isan gadījumā gribētos piesaukt Islandes pērli Mum, kas varbūt nebūtu īsti muzikāli precīzs salīdzinājums, drīzāk - asociatīvs.

Kā jau visiem šāda stila projektiem, viena no pamatietekmēm ir ambient mūzikas novators Braiens Īno (Brian Eno). Arī Isan šajā ziņā nav izņēmums.

Izdošanas datums 10.06.2002.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu