The Vivian Girls «The Vivian Girls» (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

Pēc neliela pārtraukuma turpinām ielūkoties šā gada vērtīgākajos mūzikas ierakstos - šoreiz TVNET uzmanības lokā trīs meitenes no Bruklinas The Vivian Girls.

The Vivian Girls «The Vivian Girls»

(Secret City Records)

10/12

Šādi nelieli pārtraukumi (manā gadījumā kopš 11. novembra), kas mijas ar klusumu un varbūt kādu sen aizmirsta ieraksta noklausīšanos, spēj būt visai dziedinoši, proti, tiek iztīrītas ausis, dabiski veidojas dažādas skaņu nogulsnes, daudz kas top skaidrāks. Ja godīgi, katru dienu patērējot (klausoties) tikai un vienīgi jaunu mūziku (dažādu žanru), vienā brīdī nekas vairs nešķiet intresants, citiem vārdiem - nekas vairs nepatīk. Tā pirms dažām dienām notika arī ar mani - it kā pasaules mūzikā katru nedēļu iznāk tā dēvētie lielie albumi, par kuriem būtu pienākums kaut ko pastāstīt, taču visi kā viens tie mani atstāja vienaldzīgu. Gan Razorlight, T-Pain, Treisija Čepmena, gan Greisa Džounsa u.c. - tukšas skaņas, bez jebkādiem argumentētiem kritiskiem vai slavinošiem komentāriem.

Visus svarīgākos ierakstus šeit TVNET apskatīt tāpat ir neiespējams uzdevums, tādēļ izšķīros par jaunu stratēģiju (šādu jau laiku pa laikam esmu izmantojis), proti, rakstīt tikai par to, kas pašam zināmā uztveres līmenī licies saistošs, vibrējošs un ausīm tīkams. Vienkāršojot - par to, kas «aizķer»!

The Vivian Girls

Viens no ierakstiem, kas šogad patīkami pārsteidzis, ir indīpanka/twee, shoegaze meteiņu trio The Vivian Girls debijas ieraksts «The Vivian Girls». Ja pievienotais audio fails (kopā ar citām ilustrācijām) - «Where Do You Run To» jums nešķiet saistošs, droši variet sameklēt krustiņu lapas augšējā labajā stūrī. Man (kā jau minēju, rakstu par to, kas «aizķēra» tieši mani) šis skaņdarbs ir viens no gada top10 hitiem!

Kādēļ šāda sajūsma? Iespējams pie vainas The Vivian Girls twee estētika, asociācijas ar 1980. gadu indie tīrradņiem - The Shop Assistants, The Fizzbombs vai 1990. gadu The Cannanes un Go Sailor, ar laiku, kad modē bija tas, kas nebija modē, proti, 60. gadu sērfmūzika - «Jan & Dean», popmūzika - «The Shangri-Las» u.c. The Vivian Girls skanējums ir gluži kā no 1980. gadu plaukta - raupjas, vienlaicīgi hallētas ģitāras, dziļi skaņu jūklī paslēptas balsis un pāri visam skaistas melodijas un harmonijas (ja rūpīgi ieklausāmies).

Tātad, The Vivian Girls izveidojās 2007. gadā un tajā muzicē Kesija (Cassie Ramone), Keitija (Kickball Katy) un Frenkija Rousa (Frankie Rose), kuru nesen pie bungām nomainījusi Alija Kēlere (Ali Koehler). Grupas nosaukums aizgūts no amerikāņu rakstnieka, proponētā brutālisma (Art Brut) pārstāvja Henrija Dardžera (Henry Joseph Darger (1892–1973)) episkā 15,145 lapu rakstu/mākslas darba «The Story of the Vivian Girls, in What is known as the Realms of the Unreal, of the Glandeco-Angelinnian War Storm, Caused by the Child Slave Rebellion». Starp citu, grupa ar šādu nosaukumu īsu laiku pastāvāja arī Austrālijā.

The Vivian Girls

Šā gada martā meitenes izdeva savu pirmo singlu «Wild Eyes», un drīz tas kļuva par neatkarīgās mūzikas skatuves hitu, to atzinīgi vērtējuši gan radio, gan rakstošie mūzikas kritiķi. Meiteņu debijas plate, kas ierakstīta vienā sesijā ar minēto singlu, izdota maijā («Mauled by Tigers» apgādā), un tās pirmais metiens (500 vinilplates) tika izpirkts dažās dienās.

Protams, meiteņu balsis brīžiem nav intonatīvi precīzi iedziedātas, arī ritms staigā, taču šoreiz galvenais ir attieksme, noskaņa un patiesums. Tas šīm trim dāmām pagaidām vēl piemīt.

Izdošanas datums - 26.09.2008.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu