Hal "Hal" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmais vasaras megagrāvējs ir klāt - četru Dublinas puišu "Hal" jaunākais singls "Play The Hits" vienkārši norauj galvu.

Hal "Hal" (Rough Trade) 11/12

Neskatoties uz milzīgo muzikālo līdzību ar The Beach Boys, "Hal" jaunais albums nāk kā svaiga dvesma - vasarīgas noskaņas pārpilnas melodijas, lieliska daudzbalsība un pozitīvs lādiņš. Kaut ko līdzīgu pirms diviem gadiem paveica The Thrills ar savu plati "So Much For The City".

Sākot no pirmās kompozīcijas "What A lovely Dance", kurā Deiva Alena (Dave Allen) smalkais balss tembrs atsauc atmiņā kaut ko no Pola Hītona un The Beautiful South, visas albuma dziesmas ir pārdomātas un spēcīgas, īpaši jau galvenais singls "Play The Hits" un Flaming Lips muzikālo virsotņu cienīga balāde "My Eyes are Sore". Dīvaini, ka "Play The Hits" britu mūzikas Top40 ierindojās tikai 38. vietā, cerams, ka platei, kas šonedēļ nonākusi veikalos, klāsies labāk, proti, vieta Top10 būtu loģiska.

Muzikāli bez jau minētajiem The Beach Boys zēni atgriežas 70. gadu poproka laikmetā, šeit jāmin gan Supertramp "Breakfast In America" periods, gan melodiskie Chicago. Vietumis ieskanas arī kaut kas no Mercury Rev epohālisma un 90. gadu britpopa ēras ("Supergrass" un "Dodgy"), nav brīnums, ka koncertos par saviem iesildītājiem "Hal" aicinājuši gan Doves, gan The Thrills.

Nosaukums "Hal" aizgūts no Stenlija Kubrika klasiskās lentes "2001: A Space Oddessy". Albumu producējis bijušais Blur skaņu vīrs Stefans Strīts (Stephen Street). Brīnišķīgs vasaras ieraksts!

Izdošanas datums 26.04.2005.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu