Weezer «Make Believe» (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Losandželosas saulainā roka zēni Weezer laiž klajā nu jau piekto studijas albumu «Make Believe», no kura pirmais singls «Beverly Hills» jau iekarojis radio un televīzijas uzmanību.

Weezer «Make Believe»

(Geffen)

7/12

«Weezer» laikam pieder pie tām grupām, kuras debijas albums ir tas pats, pats labākais, tas notika tālajā 1994. gadā, kad Apvienotajā Karalistē debitēja «Oasis» un britpopa vilnis vēlās pāri visai Eiropai. Toreiz «Weezer» Lielbritānijas koncertos sajūsminātie briti vienā balsī sauca, ka tā ir labākā amerikāņu grupa, kas te koncertējusi pēdējos gados, protams, «Nirvanas» fenomens britiem nebija tīkams. Atcerēsimies kaut vai grupas satriecošo megahitu «Buddy Holly».

Neskatoties uz sastāva izmaiņām, tiesu darbiem, radošiem kritumiem un kāpumiem, «Weezer», kas sākotnēji bieži vien tika uzskatīti par viena hita meistariem, šobrīd ir viena no populārākajām amerikāņu rokgrupām. Arī šoreiz grupas līeris un dziemu autors Rivers Komo (Rivers Cuomo) ar savu gluži vai jefiņa tēlu spējis sarakstīt asprātīgas un personīgas dziesmas. Tiesa, Weezer kopš pirmajiem diviem albumiem ir pazaudējis savu netīro un spuraino skanējumu, izdabājot «Billboard» topu standartiem - spilgts piemērs ir galvenais singls «Beverly Hills» ar MTV klipa estētiku, protams, ar zināmu ironiju un humoru.

Pēc pirmās noklausīšanās kā albuma spilgtākais brīdis iezīmējas nevis minētais «Beverly Hills», bet gan albuma trešā kompozīcija «This Is Such a Pity», kas iesākas kā kāds Pixies «Bossanova» laika hits un pāraug ļoti izteiksmīgā un emocionāli pacilājošā piedziedājumā, gluži kā pirms 11 gadiem.

This is such a pity We should give all our love to each other Not this hate that destroys us This is such a pity

Arī taisnais bungu ritms un vienkāršās ģitāras iespēles šoreiz ir gluži vietā. Manuprāt, izteikts favorīts plates otrajam singlam. Kopumā albums tomēr ir visai viduvējs (galvenais iemesls - sterilais un pārlieku pareizi producētais skanējums), taču izskatās, ka komerciāli panākumi puišiem ir garantēti.

Izdošanas datums 10.05.2005.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu