Lee Fields & The Expressions «My World» (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Viens no mazāk zināmiem soula un fankmūzikas dziedātājiem Lī Fīldss (Lee Fields) turpina «old-school funk and soul» renesansi.

Lee Fields & The Expressions "My World"

(Truth & Soul)

10/12

Šo pieredzējušo soulmūzikas un fanka izpildītāju šogad "gaismā cēlusi" jaunā mūzikas izdevniecība "Truth & Soul" (dibināta 2004.gadā), kuras viens no galvenajiem pirmajiem uzdevumiem ir bijis izdot "saldu (sweet) soulmūzikas plati, kas būtu ierakstīta pēc klasisko soulmūzikas grupu "The Moments", "The Delfonics" un "The Stylistics" formulas".

Izdevniecības bosi studijā pieaicinājuši vairākus pazīstamus Ņujorkas sesiju mūziķus, tādus, kas strādājuši ar Eimiju Vainhausu (Amy Winehouse), "The Dap Kings" un pat "TV on The Radio", kā arī leģendārās doo-wop grupas "The Del-Larks" mūziķus, un Lee Fields & The Expressions jaunais albums drīz ieguva pirmās aprises. Rezultāts ir satriecošs; noklausoties plati, rodas sajūta, ka esam atgriezušies 1971.gadā, kad savus ierakstus izdeva Als Grīns un Marvins Geijs.

Lee Fields & The Expressions "My World"
Lee Fields & The Expressions "My World" Foto: Oskars Cirsis/TVNET

Par paša Lī Fīldsa karjeru ziņas ir paskopas, zināms, ka viņš dzimis četru bērnu ģimenē kādā mazā pilsētiņā Vilsonā, Ziemeļkarolīnā, ASV, jaunības gados dziedājis baznīcā un klausījies Džeimsa Brauna (James Brown) un Otisa Redinga (Otis Redding) plates. 1969.gadā izdots Fīldsa pirmais singls, arī turpmākos gadus dziedātājs izdeva tikai mazās vinila singlu plates, līdz 1979.gadā tika klajā laists Fīldsa debijas albums "Let"s Talk It Over". Mūzikas presē Fīldsu bieži salīdzināja ar Džeimsu Braunu, viņš tika pat dēvēts par "Little J.B." ("mazo Dž.Braunu").

Par Fīldsa 1980.gadu gaitām vēsture klusē, otrais soulmeņa studijas darbs datējams tikai ar 1992.gadu - "Enough Is Enough" (Ace 1992). Seko vairāki albumi paša izveidotajā izdevniecībā "BDA", kā arī sadarbībā ar "Avanti", "Desco" un "Soul Fire". 2005.gadā Fīldss dzirdams duetā ar vēl vienu "old-school funk and soul" renesanses karognesēju - dziedātāju Šāronu Džounsu (Sharon Jones) 2005. gada platē .

Lī Fīldsa plates
Lī Fīldsa plates Foto: Publicitātes foto

Tiesa, jāsaka liels paldies "Truth & Soul" izdevējiem par Fīldsa veiksmīgo atgriešanos, ja pavērojam paša BDA izdotos albumus, tad top skaidrs, ka Fīldsam daudzus gadus ir pietrūcis šāds mārketinga un stila konsultants (skat. attēlus).

Pašā albumā "My World" iekļautas 11 dziesmas, dažas no tām vecākas, dažas pavisam jaunas. Albumu ievada vēl 2004.gadā kā singls izdotais "Do You Love Me (Like You Say You Do)" (skat. audio), kas pulsē vieglā soula/hiphopa bītā un ko eleganti izdekorē pūtēju grupa un fanka ģitāra. Arī "Love Comes And Goes" ar Hamonda ērģeli un lielisku ģitāras rifu atsedz soulmūzikas 1960. un 1970. gadu elpu. Iespējams, viena no skaistākajām pēdējo gadu soulmūzikas balādēm ir "Honey Dove" (skat. audio), kurā pilnā krāšņumā atklājas vēl joprojām skanīgā Fīldsa balss.

Izrādās, ka arī pēc 40 gadu ilgas karjeras ir iespējams ierakstīt savu labāko albumu...

Izdošanas datums - 02.06.2009.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu