Mark Lanegan Band "Bubblegum" (11)

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijā Marka Lanegana ieraksti veikalu plauktos noputējuši stāv vēl joprojām, nu jau sestais mākslinieka studijas darbs "Bubblegum" šonedēļ ieraudzīs dienas gaismu, taču šaubos, vai kāds mūzikas veikals šo ierakstu riskēs pasūtīt.

Mark Lanegan Band “Bubblegum” (Beggars Banquet) 10/12

Žēl, jo šis ir, manuprāt, viens no gada spēcīgākajiem folk/rokmūzikas ierakstiem.

Protams, ārzemju mūzikas presē šis ir viens no mēneša “karstākajiem” ierakstiem, kaut vai prestižais mūzikas žurnāls “Mojo” to nodēvējis par mēneša plati. Kas tad ir šis Marks Lanegans?

Marks Lanegans, savulaik populārās amerikāņu (Sietlas) grunge ēras grupas Screaming Trees dalībnieks, vēlāk pievienojies Queens Of The Stone Age. Kopš 90. gadu sākuma paralēli strādā pie saviem soloierakstiem, kuru muzikālās ietekmes variē no tradicionālā folk līdz psihodēliskam blūzam. Mākslinieka vokāls ļoti atgādina Tomu Veitsu un vietām arī E (Eels). Viens no lielākajiem viņa faniem bijis Kurts Kobeins.

Varbūt šis jaunais ieraksts beidzot izvirzīs mākslinieku uzmanības centrā, kaut vai vairāku prominentu viesmākslinieku dēļ. Pirmkārt jau vairākās dziesmās ("Hit the City" un "Come to Me") dzirdams izteiksmīgais

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu