Scissor Sisters «Night Work» (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lielais futbols un atpūtas brīži galā, bet vasara vēl tikai pusē... Šonedēļ visi uz «Positivus» festivālu! Disko dīvas «Scissor Sisters» nāk!

Scissor Sisters «Night Work»

(Polydor)

10/12

Jau plaši ziņots, ka kolorītā amerikāņu grupa, kas pavisam nesen sniedza lielisku priekšnesumu Glāstonberijas festivālā kopā ar popdīvu Kailiju Minogu, būs vieni no galvenajiem māksliniekiem šonedēļ gaidāmajā Positivus festivālā. Jūnija beigās klajā laists arī četrus gadus tapušais trešais grupas studijas darbs. Kāds tad tas ir, jūs jautāsiet?

Trāpīgu atbildi sniedz kāds no ārvalstu mūzikas portāliem, proti,

«This is a very, very gay album.»

Vairāk nekā abos pirmajos albumos grupas līderis un galvenais solists Džeiks Šīrss (Jake Shears) savā labi nostādītajā falsetā sniedz neskaitāmas atsauces uz seksuālo minoritāšu subkultūru.

«When we got home, I got your tail between my legs»

(«Whole New Way»). Šis tiešām saturiski ir ļoti homoerotisks ieraksts, kas ir tikai loģiski - galu galā grupas nosaukums ir vairāk nekā spilgts grupas manifests.

Muzikāli, manuprāt, šis ir vislabākais un vieglāk klausāmais grupas albums. Pazudušas ir «eltondžoniskās» klavieru krokodildisko dziesmas, tā vietā par producentu nolīgtais Stjuarts Praiss (Stuart Price) radījis dinamisku, vitālu disko ar atsaucēm gan uz 1980.gadu Pet Shop Boys un Bronski Beat, gan uz mūsdienu deju popmūzikas tendencēm.

Scissor Sisters "Night Work"
Scissor Sisters "Night Work" Foto: Publicitātes foto

Plati ievada tituldziesma, kas ar elektriskās ģitāras solo un kustīgo bītu atgādina pat kaut ko no 1980.gadu ZZ Top ierakstiem. Sekojošais «Whole New Way» ir savdabīgs reveranss abiem pirmajiem grupas albumiem un liekams blakus akustiskās ģitāras pavadītajam debijas plates singlam «Laura». Savukārt šobrīd aktuālais jaunais singls «Fire with Fire» ir teju himnisks stadionu eposs ar līdzi dziedamu «lielu» piedziedājumu. Viens no maniem plates favorītiem ir nākamais, izteikta divu akordu pavedinošā disko lokomotīve «Any Which Way».

Nedaudz ar savu smago, blietējošo ritmu izlec «Harder You Get» un vairākas sekojošās dziesmas («Something Like This» «Skin This Cat») arī nespēj īsti uzvest uz deju zāles grīdas, taču uz plates beigām «Scissor Sisters» atgriežas pie kustīgiem bītiem un lipīgām 1980.gadu estētikā noturētām melodijām. Īpaši jaudīgs, protams, ir noslēdzošais «Invisible Light», kas balansē kaut kur starp Pet Shop Boys «It's a Sin» un Maikla Džeksona «Thriller».

Atgādināšu, ka «Scissor Sisters» jauno studijas albumu sāka gatavot jau 2007.gadā, bet pagājušovasar atskārtuši, ka jaunās dziesmas viņus tā pa īstam neuzrunā un nerada pārliecību un ticību. Viņi bija spiesti pilnībā izdzēst visu radīto un sākt plates ierakstu no baltas lapas. Turklāt 2008.gadā grupu pameta oriģinālā sastāva bundzinieks Patriks Sīkors (Patrick Seacor) jeb Paddy Boom.

Džeiks Šīrs atzīst, ka pretējā gadījumā grupa būtu pajukusi.

Jaunais muzikālais materiāls nebija tāds, par kuru bijām 100% droši un pārliecināti,

viņš atzīst. «Man jau likās, ka grupai pienācis gals. Ja mēs publiskotu kaut ko viduvēju, tad Scissor Sisters priekškars būtu jānolaiž. Sirdī es jutu, ka tas viss nav pareizi.»

«Mēs rakstījām albumu pusotru gadu un tad to nolikām malā,» viņš turpina. «Beigās es pārcēlos uz Berlīni uz dažiem mēnešiem un mēs nolēmām sākt darbu no baltas lapas. Darbs ar jauno albumu sākās 2009.gada jūnijā. Sanāk, ka trešais albums radīts un ierakstīts diezgan ātri.»

Atgādināšu arī lieku reizi, ka «Positivus» festivāls šovasar Salacgrīvā notiks jau šajā nedēļas nogalē, 16. un 17. jūlijā un Scissor Sisters uz skatuves kāps sestdienas vakarā.

Izdošanas datums - 28.06.2010.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu