Beyonce «I Am… Sasha Fierce» (18)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai arī cik simpātiska muzikāli man šķiet Bejonsē (Beyonce), tomēr dziedātājas jaunais dubultalbums «I Am… Sasha Fierce» mani nespēj iekustināt...

Beyonce "I Am… Sasha Fierce"

(Columbia)

7/12

Pirms diviem gadiem Bejonsē (visi taču zina, kas ir Bejonsē?) izdeva tiešām labu plati- gan stilistiski, gan saturiski bija sajūta, ka plate labi turas kopā, neskatoties uz dažādu top producentu piesaisti. Šoreiz Bejonsē pati apzināti centusies ieturēt vienotu koncepciju, sadalot jaunās dziesmas divās kategorijās - liriskās R&B/pop balādēs un dejiskās, dinamiskās dziesmās.

Tātad - pirmais disks "I Am" atklāj dziedātājas lirisko būtību, viņas patieso esību. "I Am ... ir par to, kas esmu ES, bez grima, bez skatuves prožektoriem," izsakās Bejonsē.

"Sasha Fierce" savukārt būtībā ir tā pati Bejonsē, ko mēs visi sen esam labi iepazinuši, tikai, kā izrādās, tā nemaz nav īstā Bejonsē, bet gan seksīgs, nebēdnīgs tēls vārdā Saša. "Viņa ir ballīšu meitene, gurnus un pēcpusi kustinoša pavedinātāja," Bejonsē skaidro. "Viņa ir tas, kas es neesmu".

Beyonce

Kāda tad ir īstā Bejonsē? Skumjas dziesmas dziedoša sieviete, kuras dzīvi par elli pataisījuši vīrieši, jo viņi taču ir neuzticīgi, neatbalstoši un visādi citādi nejūtīgi radījumi ... bet bez viņiem arī tomēr nekādi nevar. Pirmais singls "If I Were a Boy" ir spilgts šādas balādes piemērs.

Patiesībā visas pirmā albuma lēnās dziesmas nemaz nevar dēvēt par R&B, tās drīzāk ir tradicionālas popdziesmas Leonas Luisas garā (izrādās, pēdējā laikā Bejonsē esot daudz klausījusies arī Coldplay ierakstus). Piemēram, jaudīgo (jūtams singla potenciāls) "Halo" sacerējis "OneRepublic" hitmeikers Raiens Teders (Ryan Tedder), viņš arī, starp citu, jau minētās Luisas "Bleeding Love" dziesmas autors.

Skaista dziesma, manuprāt, ir "Disappear", kas sacerēta kopā ar Amandu Goustu (komponisti, kas palīdzējusi Džeimsam Blantam tikt pie "You"re Beautiful"), labi skan arī "Broken-Hearted Girl" un citas balādes, taču rodas jautājums - cik augstvērtīgas ir šādas perfekti sakomponētas notis? Un vai vispār mums šķiet interesanta šāda īsta, neviltota (kaut kā gan īsti neticu tam visam) Bejonsē?

Otrais albums jau sniedz mums to, ko mēs esam pieraduši dzirdēt, - "Single Ladies (Put a Ring on It)" (skat. video) ir kārtējais sievietes (šajā gadījumā visu vientuļu sieviešu) pašapziņu ceļošs deju grāvējs. Sekojošais "Radio" vēlreiz ieskicē jau manis minēto tendenci (Ne-Yo albuma apskatā) sintezēt R&B ar Eiropas deju mūziku, jeb "eirodance". "Diva" savukārt varētu būt Lila Veina (Lil Wayne) "A Milli" remikss, bet "Sweet Dreams" kāds neizdots Rianas (Rihanna) hits. Katrā ziņā otrais CD ir jau daudz baudāmāks.

Es biju gaidījis kaut ko oriģinālāku un novatoriskāku no šīs superzvaigznes un jā - šogad viņas pašas māsa Solanža ir izdevusi labāku albumu.

Izdošanas datums - 18.11.2008.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu