The Corrs "Borrowed Heaven"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Īru miljonāru ģimenīte "The Corrs" lieku reizi neko nesarežģī un laiž klajā nu jau ceturto studijas darbu "Borrowed Heaven".

The Corrs "Borrowed Heaven"

(Atlantic)

7/12

Galu galā kāpēc lai viņi to nedarītu, ja jaunākā un izskatīgākā no māsām Andrea turpina ziedēt un priecēt izslāpušo vīriešu acis, iepriekšējo albumu muzikālā formula ir atnesusi ne vienu vien septiņu ciparu skaitli un arī pie mums konservatīvās popmūzikas radiostacijas savās pleilistēs ir iekļāvušas gluži vai visus grupas hitus.

Kas gan būtu "The Corrs", ja kaut kādu apstākļu dēļ galvenais solists grupā būtu vienīgais brālis Džims Kors vai abas māsas Karolīna un Šarona, domāju, ka kolektīva izredzes būtu niecīgas. Nevar noliegt, ka jaunākās Koru māsas Andreas šarms ir atslēga uz grupas panākumiem, prātā nāk Robija Viljamsa centieni iekarot viņas sirdi, kas beidzās ar lielā pleiboja Robija „pasūtīšanu trīs mājas tālāk”.

Protams, nav mazsvarīgs arī īru tautas mūzikas elements, ko tik sekmīgi izmanto Korru ģimenes radošais ģēnijs, kas šajā jaunajā ierakstā ir atkal izvirzīts par vienu no galvenajām prioritātēm. Patiesībā "The Corrs" ir kļuvuši par vienu no retajiem mūsdienu topa māksliniekiem, kas „izbrauc” ar vecās 80/90. gadu mijas popmūzikas estētiku. Klausoties plati, tā vien liekas, ka skan Wilson Philips vai The Bangles (interesanti, ka tieši šīs minētās grupas pēc ilga pārtraukuma ir atkal apvienojušās).

Plates producents ir Olle Romo, kas ierakstu iekrāsojis vieglos un gaišos toņos, ņemot vērā grupas iepriekšējo gadu koncepciju. "Borrowed Heaven" sākas ar pašreizējo "Star FM" grāvēju "Summer Sunshine", kas ir klasisks "The Corrs", turpinās ar iepriekšējā albumā „In Blue” iesākto komerciālo hitu izvietojumu – balādēm, vidēja tempa skaņdarbiem, etnisko momentu utt. Ir arī jaunas tendences, kaut vai vieglā Noras Džounsas klavieru pavadījuma manierē ieturētā balāde "Time Enough For Tears", ko sarakstījis pats Bono un Gevins Fraidejs.

Viens no labākajiem skaņdarbiem, blakus singlam „Summer Sunshine” ir fankī bītā ieturētais „Humdrum”, kā arī titulskaņdarbs "Borrowed Heaven", kurā piedalās afrikāņi Ladysmith Black Mambazo.

Izdošanas datums 31.05.2004.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu