Sonic Youth «Rather Ripped» (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Klusi un bez liela trokšņa indīmūzikas leģenda «Sonic Youth» ir atpakaļ.

Sonic Youth «Rather Ripped»

(Geffen)

10/12

Kā kādā intervijā komentē viens no grupas līderiem Tērstons Mūrs (Thurston Moore), šajā laikmetā, kad dažāda trokšņu mūzika ir tik populāra un aktuāla, ierakstīt vienkāršu netrokšņainu plati likās labs iemesls. Tik tiešām plati, kas nodēvēta kāda vairs neeksistējoša mūzikas ierakstu veikaliņa vārdā, varētu dēvēt par «Sonic Youth» popalbumu.

Albumā nedzirdēsiet Joko Ono spiedzienus, nebeidzamus atonālus eksperimentus, Džona Keidža vai Glena Brankas ietekmes, kas bija pārņēmušas grupas dalībnieku prātus pēdējos gados, tā vietā - tīrs un klasisks SY «roka dziesmu un balāžu» (Mūra komentārs) disks.

Jaunais materiāls tka ierakstīts Ņujorkas "Sear Sound" studijā, kur tapuši grupas klasiskie albumi "Sister" un "Experimental Jet Set, Trash and No Star". Jāpiebilst, ka "Rather Ripped" ir grupas pēdējais līgumieraksts ar kompāniju "Geffen". Plates ierakstā šoreiz nepiedalījās grupas ilggadējais viesmākslinieks Džims Orurks (Jim O"Rourke), kas spēlējis koncertos un studijā kopā ar "Sonic Youth" jau no 2002. gada plates "Murray Street" laikiem un 2004. gada .

Kā komentē grupas ģitārists Lī Ronaldo (Lee Ranaldo), jaunais albums ir kā turpinājums pēdējiem darbiem, tiesa, netrūkst arī epizodisku disonējošu un atonāli muzikālu eksperimentu, kas raksturīgi grupas agrīnajai daiļradei. Kopumā albums turas cieši kopā, lieliska dziesma seko dziesmai, īpaši jūtama nu jau 53 gadus vecās Kimas Gordones klātbūtne - viņa jaunajā platē sarakstījusi vairākas kompozīcijas.

Grūti atrast kādus kaut cik nopietnus iemeslus, lai kaut ko pārmestu šai ietekmīgajai un leģendārajai grupai. Kārtējais lieliskais ieraksts, nu jau, šķiet, 21. pēc kārtas.

INFO: 2006. gada sākumā tiks pārizdoti arī vairāki klasiski grupas ieraksti, to skaitā 1982. gada EP, 1988. gada «The Whitey Album» un grupas līdera Turstona Mūra (Thurston Moore) 1995. gada solo veikums «Psychic Hearts».

Izdošanas datums 13.06.2006.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu