Calvin Harris "Ready for the Weekend" (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Skotu mūziķa un producenta Kalvina Harisa (Calvin Harris) jaunais studijas albums "Ready For The Weekend" šonedēļ Apvienotajā Karalistē ir vispieprasītākais. Piektdienas vakaram šāda albuma apskats šķiet visnotaļ atbilstošs...

Calvin Harris "Ready for the Weekend"  

(Fly Eye / Columbia / Sony)

9/12

Kā prognozēju Kalvina debijas albuma Calvin Harris - Flashback, apskatā, šis puisis tiešām ir kļuvis par vienu no britu popmūzikas redzamākajiem producentiem - sadarbība ar Kailiju Minogu (Kylie Minogue), Diziju Raskalu (Dizzee Rascal), Sofiju Elisu Bekstori (Sophie Ellis-Bextor) ir tikai pēdējo divu gadu veikums. Protams, lielās aizņemtības dēļ Kalvins nav spējis laicīgi pabeigt pats savu albumu, tomēr asprātīgā veidā šo situāciju ir atrisinājis.

Proti, atgādināšu, ka pagājušā gada pavasarī Hariss paziņoja, ka gandrīz pabeigtā albuma vienīgā kopija pazudusi kopā ar viņa bagāžu Hītrovas lidostā Londonā, tāpēc darbs jāsāk no jauna. Vēlāk viņš gan atzinies, ka melojis, lai ierakstu kompānija dotu viņam vairāk laika albuma pabeigšanai.

Calvin Harris "Ready for the Weekend"
Calvin Harris "Ready for the Weekend" Foto: Publicitātes foto

Nu šis Kalvina Harisa "pazudušais" albums beidzot nonācis pie klausītājiem, kas to atzinuši par labu esam. Arī mūzikas kritiķi šoreiz ir saudzīgāki (ne visi, protams, "The Times" un "The Guardian" vērtējums 2/5).

Pirmajā apskatā Kalvinu nodēvēju par "sliktu LCD Soundsystem, tāpēc jaunā albuma kontekstā esmu patīkami pārsteigts, ka Kalvins spēris platu soli pa labi (pa kreisi vai varbūt uz priekšu) un radījis izteiktu deju popmūzikas plati. Uz tādu mākslinieku kā, piemēram, Cascada fona, "Ready for the Weekend" varētu pat dēvēt par ģeniālu...

Visi trīs pirmie albuma radiosingli "Dance wiv Me", "I''m Not Alone" un "Ready for the Weekend" ir teicami radiosingli, kas, piemēram, "Europian Hit" radio pleilistē izceļas kā inteliģenti un gaumīgi. Ļoti labs ir arī novembrī gaidāmais jaunais singls "Flashback" (skat. audio), kurā Kalvina balss un dziedājums rada asociācijas ar 1980.gadu supergrupu Tears For Fears.

Vai ir vērts sīkāk iedziļināties? Nedomāju. Albums ir vienkārši labs 2009.gada popmūzikas ieraksts, kurš pēc vairākiem gadiem atmiņā paliks, visticamāk, tikai ar kādu (kādiem) no singliem.

Laiks dejām!

Izdošanas datums - 20.04.2009.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu