Eminem «Recovery» (49)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pagājušā gadu desmita ASV komerciāli veiksmīgākais mākslinieks Eminems kaļ dzelzi, kamēr tā karsta.

Eminem «Recovery»

(Aftermath)

8/12

Amerikāņu mūzikas žurnāls «Billboard» 2009. gada nogalē bija sastādījis aizejošā gadu desmita komerciāli veiksmīgākos māksliniekus ASV. Top 10 bija veidots, pamatojoties uz pārdoto albumu un singlu skaitu laika posmā no 1999.gada 4.decembra līdz 2009. gada 28. novembrim. Saskaņā ar apkopotajiem rezultātiem par gadu desmita komerciāli veiksmīgāko mākslinieku tika atzīts reperis Eminems (Eminem). Četri no pieciem viņa studijas albumiem debitējuši «Billboard 200» virsotnē, nedaudz pietrūcis tikai Eminema debijas ierakstam «The Slim Shady LP», kas izdots 1999. gadā, bet topā uzkavējies arī šajā gadu desmitā.

Kā liecina mūzikas un video pārdošanas apjomu izsekošanas sistēmas «Nielsen SoundScan» dati, kopējais Eminema pārdoto ierakstu apjoms ir 32,2 miljoni.

Nu, šim iespaidīgajam skaitlim varam pievienot vēl vismaz 1,3 miljonus, jo tieši tik daudz pirmajās trijās nedēļās Eminems jau pārdevis savu svaigāko studijas veikumu «Recovery». Šie ir tikai ASV dati, visticamāk, arī Eiropā un citviet pasaulē Eminema platēm gājis labi...

Foto: Publicitātes foto

Būtībā jauno plati varētu arī dēvēt par «Relapse» b-pušu albumu, jo diemžēl kopumā «Recovery» neturas tik labi kopā kā «Relapse». Platē ir vairāki ļoti labi skaņdarbi, piemēram, abi ievadošie «Cold Wind Blows» un īpaši «Talkin' 2 Myself», taču no 4. līdz 10. dziesmai albums tā īsti neko interesantu nepiedāvā. Protams, cieņu izraisa fakts, ka Eminems nav mēģinājis kaut kādā veidā sekot aktuālajām tendencēm hiphopa un R&B mūzikā, proti, viņš nav sadarbojies ar Davidu Getu (David Guetta) un hiphopa bītu vietā sācis izmantot hausmūzikas dekorācijas (kā to dara Kid Cudi, piemēram), taču tandēms ar Pinku (Pink) un Haddaway «What Is Love» sempla izmantošana arī nav, manuprāt, tās pareizākās izvēles.

Labākās dziesmas: «Cinderella Man», «Cold Wind Blows» un «Talkin' 2 Myself».

Izdošanas datums - 18.06.2010.

Komentāri (49)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu