The Young Knives "Voices Of Animals And Men"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

"Trīs jauni puiši, kas ģērbjas kā veci veči", jeb "Jaunie nazīši" (The Young Knives) ir jaunākais no britu salu roka trio plejādes.

The Young Knives "Voices Of Animals And Men"

(Transgressive)

8/12

Ar dažiem lieliskiem videoklipiem un simpātiskiem ģitāru akordiem, un sirsnīgām atsaucēm uz britu mūzikas zelta fondu The Young Knives tomēr izprovocēja mani uz recenziju. Nav jau noslēpums, ka katru nedēļu iznāk neskaitāmi pieminēšanas vērti ieraksti, taču ne visi nonāk zem TVNET apskatnieka skalpeļa...

Kas tad šeit ir par lietu? Kas tie tādi The Young Knives vispār ir? Galvenais āķis šīs grupas sakarā ir puišu debijas albuma "Voices Of Animals And Men" producents, proti, leģendāro "Gang Of Four" ģitārists Endijs Gils (Andy Gill), kas pirms diviem gadiem skaļi par sevi atgādināja, producējot izcilo postpanka renesanses pērli . Tieši tāpēc šķietami neizteiksmīgais sastāvs (bungas, bass, ģitāra) šajā skaņu celiņā no tehniskā viedokļa skan ļoti labi. Starp citu, ceru, ka nesagrēkošu, pačukstēdams, ka tieši šobrīd Anglijā pie šā vīra ierakstīt dažus skaņdarbus ticis mūsu pašu Uldis Dirnēns, plašāk pazīstams kā Detlefs.

Plate seko grupas 2002. gada minialbumam "Young Knives Are Dead" un piedāvā 14 vitālas postpanka kompozīcijas, no kurām, manuprāt, spilgtākā (nav brīnums, ka tā izvēlēta kā galvenais singls) ir "Weekends And Bleak Days (Hot Summer)". Dziedātāja un ģitārista Henrija Dartnela (Henry Dartnall) balss intonācijas balansē starp Džona Laidona ("Sex Pistols") un Deivida Bērna ("Talking Heads") iekoptajām tradīcijām. Albumā dzirdamas vairākas teicamas daudzbalsību vietas, kas sasaucas ar tiem pašiem "The Futureheads", vietām ieskanas kaut kas no Franz Ferdinand vai Arctic Monkeys. Labākais moments, manuprāt, ir otrās dziesmas "The Decision" 2:20 minūte, kad pēc izteiksmīga bungu breka seko daudzbalsīgs "Pa, pa, pa ...", bungas no tomiem pārceļas uz raida šķīvi un "pumpē" līdz pašām skaņdarba beigām.

The Young Knives "Voices Of Animals And Men"
The Young Knives "Voices Of Animals And Men" Foto: Publicitātes foto

Grupas basģitārists The House Of Lords (šāda iesauka pielipusi, jo esot ļoti neciešams un kritisks) komentē: "Mēs noteikti vēlētos, lai mūs uzlūkotu kā roka atbildi Robinam Hudam - mēs ņemam ietekmes no bagātiem, mākslinieciskiem mākslas virzieniem un pārtaisām tos nabadzīgo vajadzībām."

Izdošanas datums 21.08.2006.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu