Lambchop «Aw C'mon»/«No, You C'mon»

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lambchop jeb «Nešvilas mafija» šonedēļ laiž klajā veselus divus jaunus simultānus skaņu ierakstus, kuri savā starpā, kā izrādās, ne ar ko daudz neatšķiras.

Lambchop «Aw C»mon»/«No, You C«mon»

(Merge)

8/12 8/12

Grupas līderis Kurts Vāgners kopā ar saviem uzticamajiem padsmit mūziķiem šoreiz samulsinājis klausītājus, laizdams klajā divus neatkarīgus studijas ierakstus «Aw C«mon» un «No, You C»mon», kurus, vērtējot muzikālo saturu, droši varēja izdot zem viena nosaukuma, proti, kā dubultalbumu. Patiesībā, šādos gadījumos vienmēr ir vēlme pateikt, ka no šīm 24 dziesmām varētu atlasīt, piemēram, 14 un iznāktu ļoti labs ieraksts, bet acīmredzot mākslinieki ir uzskatījuši visas kompozīcijas par ievērības vērtām.

Sākotnēji daļa muzikālā materiāla tika sarakstīta slavenā vācu režisora F.V. Mūrnava 1927. gada mēmajai kinolentei «Saullēkts», turklāt Vāgners sev bija apsolījis radīt pa vienai dziesmai katru dienu.

Pirms vērtēju jaunos «Lambchop» garadarbus, mājās veicu nelielu retrospektīvu ieskatu grupas daiļradē, atkārtoti paklausījos gandrīz visus vecos «Lambchop» ierakstus un vēlreiz secināju, ka grupai piemīt lieliska humora izjūta... «Cowboy On The Moon», «Thriller», «I Sucked My Boss Dick» ir tikai daži no dziesmu nosaukumiem.

Abi ieraksti ir visai līdzīgi, pat grūti izdalīt, kurš būtu labāks. Ierakstos dominē nesteidzīgi ritmi, masīva stīgu grupa, pedal steel solo partijas un samtainā Kurta Vagnera balss. No 24 kompozīcijām šķiet sešas bija instrumentālas, kas ritma ziņa nedaudz variēja uz pārējo dziesmu fona. Izcilas dziesmas mijas ar mazāk interesantām, brīžiem garlaikojot, brīžiem pārsteidzot. Kopumā, protams, patīkama atkalredzēšanās ar vienu no izcilākajām Nešvilas alt. country-soul muzikālajām apvienībām.

Izdošanas datums 17.02.2004.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu