Lily Allen «Alright Still» (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Topu sensācija Lilija Alena (Lily Allen) pēc singla «Smile» milzīgajiem panākumiem šonedēļ laiž klajā debijas albumu «Alright Still». Pirmā vieta albumam jaunnedēļ, visticamāk, garantēta...

Lily Allen «Alright Still»

(Regal)

10/12

Nav jau gluži tā, ka šī 21 gadu jaunā meitene uzradusies no zila gaisa, viņas tētis ir slavenais britu komiķis Kīts Alens (Keith Allen) un šovbiznesa vide Lilijai nudien nav bijusi sveša. Varbūt ar to arī izskaidrojama Lilijas Alenas vieglā, nepiespiestā attieksme pret notiekošo šajā lauciņā: skarbi vārdi no Alenas puses jau izskanējuši Spice Girls «dīvu» virzienā, laba deva kritikas tikusi jaunajiem britu «džimiem morisoniem» - Karlam Baratam un grupas Kooks solistam Lukam Pičardam u.c.

Liels nopelns Lilijas , protams, arī nu jau revolucionārajam izgudrojumam «myspace.com», kur Lilija prezentēja savus pirmos skaņdarbus, tostarp arī jautro riteņbraucējas video «LDN». Lilija dzeltenā mētelītī uz velosipēda braukā pa Londonas ielām un izcili lipīgā piedziedājumā skandē: «Sun is in the sky, oh why would I want to be anywhere else?» Kā gan var kaut kas tāds nepatikt?

Lily Allen "Alright Still"
Lily Allen "Alright Still" Foto: Publicitātes foto

Muzikāli plati varētu raksturot kā pop regeja/ska un britu hiphopa hibrīdu. Ievadošais «Smile», kas stāsta par Lilijas pirmo lielo mīlu un sāpīgo šķiršanos 16 gadu vecumā, pulsē vieglā pop regeja ritmā ar vienkāršu basu un bītu pamatā. Kā komentē pati Alena, tad šīs dziesmas pamatā tiešām ir patiess mīlasstāsts, pēc traģiskās pusaudžu šķiršanās dziedātāja nonākusi klīnikā, kur pavadījusi ilgāku laiku. Šķiet, ārstniecības iestādē pavadītais laiks licis māksliniecei daudz ko pārdomāt un mudinājis izmēģināt roku dziesmu komponēšanā. «Smile» bijis pirmais eksperiments un pārsteidzoši atklājis Alenas dzirkstošo talantu.

Pēc «Smile» plate turpinās ar klasisku Maika Skinera («The Streets») sievišķo versiju «Knock Em out», kurā Alena cenšas sameklēt pieklājīgu veidu, kā «atšūt» uzbāzīgu pielūdzēju. Beigās spiesta izgudrot dažādus aizbildinājumus - ka ir stāvoklī u.tml., līdz beigās paziņo: «Man ir sifiliss un herpes.»

Tikai pirms astoņiem mēnešiem Alena internetā publicēja savus pirmos demo, diemžēl parodija par 50 Cent «Nan You're A Window Shopper», «Sunday Morning» u.c. asprātīgi hiti palikuši ārpus izredzētajiem 11 albuma skaņdarbiem. Jāsaka, ka arī producentu komanda, kuru skaitā cilvēki, kas strādājuši ar Gvenu Stefani, nav sabojājuši Alenas oriģinālo skanējumu, tik vien, ka to mazliet bagātinājuši un uzlabojuši no tehniskās puses.

Viens no vasaras karstākajiem albumiem un noteikti viens no gada labākajiem popmūzikas ierakstiem!

Izdošanas datums 17.07.2006.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu