Edan "Beauty And The Beat" (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izskatās, ka šogad diez vai kāds hiphopa ieraksts spēs pārsist šo Īdona Portnoja (Edan Portnoy) semplu un bītu meistardarbu "Beauty And The Beat".

Edan "Beauty And The Beat" (Lewis Ent) 11/12

26 gadus vecais Bostonas iedzīvotājs Īdons Portnojs jeb vienkārši Edon ir viens no tiem retajiem hiphopa dīdžejiem, kas demonstrē šīs subkultūras bītu universālo raksturu, izmantojot 60. un 70. gadu psihodeliskā roka, soula ierakstu semplus un ne tikai. "I just wanna prove to motherf**kers that it’s all related."

Izrādās, ka "Beauty And The Beat" nav mākslinieka debija, jau 2002. gadā tika izdots albums "Primitive Plus", kura sakarā Īdons sevi dēvēja par "hiphopa profesoru" un "sliktas kvalitātes Kvinsiju Džounsu". Šobrīd vizuāli viņu varētu sajaukt ar kādu no The Strokes puišiem, pret ko Īdonam nav nekādu iebildumu, līdz viņu nesāk salīdzināt ar simbolisko ienaidnieku Leniju Kravicu, kas sevī iemieso visu to, kas Īdonam tik ļoti nepatīk mūzikā. Kādā trekā dzirdama frāze, ka Kravics tik vien kā imitē Džimiju Hendriksu.

Īdons jaunajā ierakstā mēģina pierādīt, ka blakus pastāvēt spēj visdažādākā mūzika: "Cold Crush vai Rakim vai G Rap spēj sadzīvot ar kaut ko no agrīnajiem Pink Floyd, Black Sabbath vai Hendrix." Viņš pats ir liels dažādas mūzikas melomāns, taču hiphops, viņaprāt, ir lielisks unificētājs - kopsaucējs.

Plate sākas ar intro, kurā tiek intervēts, šķiet, pats Īdons ... viens no skaistākajiem trekiem, manuprāt, ir "I See Colours", kurā ieskanas brīnišķīgi skaists sempls no kāda hipiju laika skaņdarba par varavīksnes krāsām. Arī pārējie skaņdarbi bez izņēmuma ir teicami. Jādzird! Viens no gada albumiem.

Izdošanas datums 29.03.2005.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu