Amy MacDonald "This Is The Life" (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Kādu laiciņu neesmu apskatījis nevienu tradicionālu popmūzikas ierakstu ... te nu būs: Amy MacDonald "This Is The Life".

Amy MacDonald "This Is The Life"

(Mercury)

8/12

Lai arī šai 20 gadus jaunajai skotu dziesminiecei debijas plate iznākusi jau 2007. gada vasarā, lai arī mūzikas prese viņai nevelta tik daudz pastiprinātas uzmanības kā citām daiļavām - Keitai Nešai, Adelei vai Dafijai, Eimijas Makdonaldas (Amy MacDonald) debijas ieraksts "This Is The Life" vēl joprojām turas Apvienotās Karalistes pirktāko albumu top20. Janvāra sākumā Eimija apturējusi pat Radiohead uzvaras gājienu Karalistes albumu topā un vienu nedēļu noturējusi pirktākās plates titulu.

Un tas viss galvenokārt pateicoties vienai dziesmai - albuma titulskaņdarbam "This Is The Life" (video/audio).

Mūzikas presē Eimiju dēvē par jauno KT Tunstall, es, nebūdams, liels Tanstalas cienītājs, atļaušos apgalvot, ka Makdonalda ir galvas tiesu pārāka. Pirmkārt, meitenei piemīt sulīga, spēcīga folkmūzikas balss, otrkārt, viņas arsenālā ir daudz lieliskākas melodijas.

Plates ievadošais "Mr Rock ''n'' Roll" ir teicams folkpopa skaņdarbs, kas drīzāk liek domāt, ka Eimija ir nākusi no Īrijas, nevis Skotijas. Plates galvenais skaņdarbs "This Is The Life" muzikāli savā būtībā ir popsīgs The Coral ar brīnišķīgu pašas dziedātājas ierakstītu divbalsību un pacilājošu, radiodraudzīgu auru. Noteikti arī pēc pieciem gadiem šis skaņdarbs radio ēterā skanēs lieliski.

Vēl viens no singliem "Poison Prince", kurā Eimija kritizē roka skandālista Pīta Dohertija (Pete Doherty) izvirtīgo dzīvesveidu, ir līdzīgs Liverpūles vīru The Coral kultivētajai ''cosmic scouse'' mūzikai. Neveiksmīgs ir episkais un patosa pilnais "Youth Of Today", taču ar gaidāmo singlu "Run" un tā emocionālo piedziedājumu Eimija, visticamāk, atkal nokļūs pārdotāko singlu virsotnē.

Idillisko "Let''s Start A Band" ievada "traviska" akustiskā ģitāra (starp citu, Travis ir viena no dziedātājas lielākajām ietekmēm), "morikoniska" trompete un dziedātājas romantiskās vīzijas par rokzvaigznes dzīvi un bohēmu. Ar "Footballer’s Wife" Eimija smīkņā par mūsdienu "bārbiju" slavenībām (visticamāk, ar šo futbolistu domāts Deivids Bekhems).

Vienkārši labs, tradicionāls pop/folkroka debijas albums!

Izdošanas datums - 30.07.2007.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu