Wolf Parade "Expo 86" (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Monreālas indie roka smagsvari "Wolf Parade" atgriežas ar trešo studijas plati "Expo 86".

Wolf Parade "Expo 86"

(Sub Pop)

8/12

Ja grupas otrais studijas albums "At Mount Zoomer" (2008) uz debijas plates "Apologies to the Queen Mary" fona bija blāvs, pārāk viegls un tajā nebija īsti pie kā pieķerties, tad ar jauno "Expo 86", kas tapis šā gada februārī un martā (nosaukums aizgūts no 1986.gadā notikušās "Expo" izstādes Kanādā), Wolf Parade atgriežas pie tā, kas grupai padodas vislābāk - skaļām ģitārām, aizraujošiem, kustīgiem ritmiem un izteiksmīga, emocionāla dziedājuma.

Protams, ja jāizvēlas starp abiem grupas līderiem - taustiņnieka Spensera Kraga (Spencer Krug) un ģitārista Dena Beknera (Dan Boeckner) un viņu dziedātajām dziesmām, tad tradicionāli man simpātiskākas likušās Kraga melodijas, taču abu vīru blakusprojekti - gan Sunset Rubdown, gan Rīgā un Liepājā redzētie Handsome Furs ir vienlīdz labi. Tiesa, jūtams, ka daudzas lieliskas muzikālas idejas varbūt tiek taupītas saviem solopropjektiem un priekš Wolf Parade tiek izmantots tikai tas, kas dotajā brīdī radies. Tomēr arī tas ir gana labs un kvalitatīvs piedāvājums.

Kā ierasts, dziesmu sacerēšana brālīgi sadalīta uz pusēm - nedaudz vairāk kā pusi iedziedājis Spensers Krags (6 dziesmas), otru - Bekners (5). Tomēr par galveno plates lokomotīvi un ievadošo skaņdarbu "Cloud Shadow on the Mountain" parūpējies tieši Krags (skat.audio). Kādā intervijā Krags pat minējis, ka jaunās dziesmas rakstītas "ar domu, lai pie tām varētu dejot.". Fantastiski jaudīgais "Cloud Shadow on the Mountain" šādu iespēju sniedz!

Wolf Parade "Expo 86"
Wolf Parade "Expo 86" Foto: Publicitātes foto
You will never be born as a scorpion!

Kopumā kvalitatīvs, viengabalains ieraksts, kas, iespējams, pat izrādīsies baudāmāks par drīzumā gaidāmo kanādiešu kolēģu "Arcade Fire" plati.

Izdošanas datums 29.06.2010.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu