Lily Allen «It's Not Me, It's You» (13)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ilgi gaidītais britu tabloīdu sejas Lilijas Alenas (Lily Allen) otrais studijas albums šodien nonācis pie klausītājiem.

Lily Allen «It's Not Me, It's You»

(Regal/EMI)

8/12

Kādēļ ilgi gaidītais? Jau 2008. gada pavasarī Lilija kādā no sociālo kontaktu vietnēm rakstīja, ka albums ir pabeigts, taču tad sekoja sīkas nesaskaņas ar izdevējiem, vēl arī klāt smagie pārdzīvojumi personīgajā dzīvē (spontānais aborts) u.c. likstas. Un tā, pavisam nemanot kopš dziedātājas debijas 2006. gadā ir pagājuši jau vairāk kā divi gadi.

Alenas pēdējo gadu publiskās aktivitātes - raidījuma vadīšana, kino, skandāli, skaļa citu mūziķu kritika u.tml. interesi par šo šķietamo vienas dienas zvaigznīti ir uzturējušas godam. Visi Apvienotajā Karalistē zina, kas ir mazā «Lil».

Lily Allen "It's Not Me, It's You"
Lily Allen "It's Not Me, It's You" Foto: Publicitātes foto

Jaunais dziedātājas albums atšķirībā no viegli regejiskā, nebēdnīgā debijas ieraksta ir liriskāks, gaisīgāks, arī no skaņas viedokļa - daudz savāktāks un pufīgāks (ja tā drīkst teikt). Albumu producējis un Alenai dziesmu rakstīšanā daudz palīdzējis nesen CD apskatos recenzētā Losandželosas dueta The Bird And The Bee skaņas arhitekts Gregs Kērstins (Greg Kurstin). Tas, protams, nozīmē, ka visa plate arī tapusi Losandželosā «Eagle Rock» studijā.

Fakts, ka albumu producējis viens cilvēks, nevis kādi pieci šā brīža superproducenti, ir slavējams - albums labi turas kopā, tam ir viena noskaņa, vienots skanējums.

Plates vadošais singls - dziesma «The Fear», kas jau divas nedēļas gozējas Apvienotās Karalistes singlu topa virsotnē, ir ironiska tabloīdu zvaigžņu kritika. Daudzas slavenības paskatās uz sevi vienā, tad otrā žurnālā un ir pārliecināti, ka ir uz pareizā ceļa («»I look at The Sun and I look in The Mirror, we're on the right track, yeah we«re onto a winner»), ka viss notiek, taču diemžēl vienā brīdī šīm zvaigznēm sāk jukt - kas ir īsts un kas fiktīvs («I don't know what's right or what's real any more»). Tā kā, ja redzi savu seju «Privātajā Dzīvē» vai «Saldajā 'dzīvē» (neatceros precīzi tos nosaukumus), tad viss ir kedā.

Pašu albumu gan ievada cits skaņdarbs «Everyone's at It», kurš sākotnēji iecerēts kā pirmais singls, taču vēlāk nolikts malā. Skaņdarbā Lilija Alena runā par dažādu antidepresantu (prozaks), narkotisko vielu lietošanu mūsdienu sabiedrībā. («So your daughter's depressed?/We'll get her straight on the Prozac/But little do you know/She already takes crack.»).

Kopumā plate balansē starp komerciālu popmūziku un gaumīgu elektroniku, tiesa, pirmā albuma šarms ir zudis, taču ir jūtams, ka aiz visām šīm dziesmām stāv interesanta, spilgta personība, kas vienaldzīgu nevienu, manuprāt, neatstāj. Atliek ielikt atskaņotājā kaut vai, piemēram, skaņdarbu numur 8 - «F**k You», un smaids kaut vai uz vienu sekundi ir garantēts!

Izdošanas datums - 09.02.2009.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu