Evangelicals "So Gone"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikas indī mūzikas skatuvē arvien skaidrāk iezīmējas jaunākās tendences, kur Dievu vietā iecelti leģendārie 80. gadu roka eksperimentētāji Talking Heads.

Evangelicals "So Gone" (Misra Records ) 9/12

Nav jau laikam lielas nozīmes atsevišķi izdalīt Kanādas un ASV indī mūzikas jaunākās tendences, daudzas grupas no Kanādas izklausās pēc amerikāņiem, savukārt daudzi amerikāņi cenšas turēties līdzi Kanādas jaunajai roka kustībai ar The Arcade Fire priekšgalā.

Tā nu mūzikas preses uzmanības centrā, blakus citiem jauniem un daudzsološiem vārdiem, ir nokļuvuši Normanas pilsētas (Oklahomas štats) puiši Evangelicals, kas iedvesmu smēlušies gan no Flaming Lips, gan Talking Heads un daudziem citiem pašlaik "aktuāliem" avotiem. Atšķirībā no nedaudz pareizajiem The Spinto Band, Džošs Džounss (Josh Jones) ar palīgiem ir radījis eklektisku, mozaikai līdzīgu skaņu pasauli. Puišu debijas platē "So Gone" ir atrodama melodiska popmūzika, 90. gadu indī a la "The Flaming Lips", psihedēlija, elektronika, glemroks ... pilns komplekts.

Plati ievada minūti gara sintezatoru kakafonija "A Mouthful of Skeletons" ar spiedziediem fonā, kas pāriet pirmajā roka hitā "Another Day (And Yoor Still Knocked Out)", kas droši varētu būt kāds neizdots My Morning Jacket vai Grandaddy koncertieraksts. Džoša Džounsa vokāls izklausās kaut kur starp Aleka Ounsvorta (Clap Your Heands Say Yeah) un Tima Būtsa (James) nedaudz spalgo tenoru. "Diving" pamatā ir izcili melodisks ksilofona un ģitāras motīvs, savukārt "Hello Jenn, I''m a Mess" atgādina kaut ko no 90. gadu sākuma britu grupas James ierakstiem. Grupai raksturīga savdabīga ritmu maiņa vienas dziesmas ietvaros vairākas reizes - no ātra roka ritma un lēnu, tad nedaudz ātrāku un atkal lēnu ... "Here Comes Trouble" atkal atgādina par "Lips" ietekmi, īpaši "Clouds taste Metallic" posmu - nedaudz telpiskas bungas, dzindzinošas ģitāras un Džounsa falsets Veina Koina stilā.

"My Heartache" ir liriska indīroka atkāpe, ko pārtrauc negaidīts pavērsiens elektroniskās mūzikas virzienā ar instrumentālo rhodes piano improvizāciju "Into The Woods", kas atgādina kaut ko no Radiohead "Kid A" vai Toma Jorka jaunā solo albuma "Eraser" noskaņas. "Goin'' Down" izklausās pēc paātrināta Mates Of State, bet noslēdzošais balādiskais "The Water Is Warm" akustiskās ģitāras pavadījumā nodemonstrē, ka Džounsam nav sveša arī vienkārša dziesminieka loma. Lieliska debija!

Izdošanas datums 06.06.2006.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu