Tame Impala "Innerspeaker" (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Viena no gada spilgtākajām debijām, kas droši patiktu arī Ivaram Godmanim.

Tame Impala "Innerspeaker"

(Modular)

10/12

Ko lai jaunu rokmūzikā izgudro? Šķiet, viss ir bijis. Šie pēdējie padsmit gadi ir vistīrākā eklektika - vienā traukā tiek samests viss, kas kopš 1960.gadiem (un pat agrāk) ir bijis. Varbūt pēdējā gadu desmitā par vienu no vadošajām tendencēm kļuva 1980.gadu popmūzikas (sintipops) un rokmūzikas skaņu atdzīvināšana (diskopanks) ar jauno tehnoloģiju palīdzību, mazāk gremdēšanās 60., 70. gadu mūzikā (kā tas bija 1990. gados), taču tieši rokmūzikas paši pirmsākumi neizbēgami ir kļuvuši par kanonu, rokmūzikas kā mākslas disciplīnas neizsmeļamo iedvesmas avotu arvien jaunām paaudzēm.

Tā, lūk, jaunie austrāliešu puiši - grupa "Tame Impala" ("Pieradīnāta antilope") nolēmuši ceļot uz LSD laikmetu - vēlīniem 1960.gadiem un 70.gadu psihedēliskā roka zelta ēras dūksnājiem. Jā, protams, to dara daudzi, taču, man nezināmu iemeslu dēļ, šim trio piemīt kas suģestējošs, kas tāds, kas liek noticēt (atšķirībā no MGMT jaunā albuma). Dziesmas nav tikai psihedēliski daudzminūšu tripi (garākā dziesma ir tikai 7 minūtes), bet tās ir melodiskas, vienlaikus gana sarežģītas un galvenais ar autentisku retro skanējumu.

Debijas plate "Innerspeaker" izdevniecības "Modular Recording" apgādā jau izdota 21.maijā un izpelnījusies mūzikas apskatnieku simpātijas. Bieži grupas solistu Kevinu Pārkeru salīdzina ar bītlu Džonu Lenonu (John Lennon) un pamatoti, Pārkera vokāls ir ļoti lenonisks, īpaši skaņdarbos "It's Not Meant To Be" un "Lucidity" (skat. audio).

Tame Impala "Innerspeaker"
Tame Impala "Innerspeaker" Foto: Publicitātes foto

Mūzikas vēsturnieki noteikti šajā ierakstā saklausītos neskaitāmas atsauces, visticamāk, viņi nekļūdītos, ja pie grupas ietekmēm minētu Love, Cream, Steppenwolf, Jefferson Airplane utt. Interesanti, ka paši puiši pie savām ietekmēm min 1990.gadu Bristoles triphopa māksliniekus Massive Attack un Portishead, turklāt vienu no Massive Attack dziesmām "Angel" savdabīgā versijā arī iekļāvuši savā koncertprogrammā.

Plati miksējis Flaming Lips skaņu vīrs Deivs Frīdmens (Dave Fridmann) un kā inženieris asistējis Tims Holmss (Tim Holmes) no britu elektroniskās apvienības "Death in Vegas".

 

Izdošanas datums - 21.05.2010.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu