RPA & The United Nations Of Sound "United Nations Of Sound" (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ja parasti, pirms vērtēšanas, kādu jaunu albumu cenšos noklausīties vairākkārt, tad ar šo jauno britu grupas "The Verve" solista Ričarda Eškrofta (Richard Ashcroft) projektu viss bija skaidrs jau pēc pirmās reizes.

RPA & The United Nations Of Sound, 'United Nations Of Sound'

(Parlophone) 

6/12

Protams, pēc pablāvās "The Verve" atgriešanās 2008.gadā, nekādu ilūziju par Eškrofta šā brīža radošajām spējām vairs neradās. Loģiski, ka jauns Eškrofta soloalbums, visticamāk, būtu pavisam neprogresīvs un stratēģiski nepareizs solis, tādēļ, lūk, mūsu uzmanībai jaunais hiphopa mūzikas ietekmētais projekts "United Nations of Sound". No hiphopa gan šajā albumā gan nekas daudz nav atrodams, tikvien kā fakts, ka pirmo singlu "Are You Ready?" producējis NoID, kas plašāk pazīstams kā Jay-Z 2009.gada hitu "Run This Town" un "D.O.A." skaņu vīrs. 

Būtībā pēc salīdzinoši baudāmā "Are You Ready?", pārējās dziesmas droši varētu iekļaut Eškrofta kārtējā soloalbumā, kurā pašpasludinātais britu mūzikas mesija turpina mētāties ar "dziļām" atziņām par dzīvi ("This Thing Called Life", "Life Can Be So Beautiful" u.tml.) vai atgādināt mūzikas dziedējošo spēku.

Sākotnēji "United Nations of Sound" albums ar nosaukumu "Redemption" bija ieplānots šā gada 29.martā, tad pārcelts uz 7.jūniju, taču tikai tagad tas beidzot ieraudzījis dienas gaismu.

Britu prese ir nesaudzīga. NME vērtējums 3/10, "Q" - 2/5 un "Uncut" - 3/5.
"United Nations Of Sound"
"United Nations Of Sound" Foto: Publicitātes foto

Protams, tik traki nav un brīžiem jau kaut kas labs tomēr ieskanas, taču kopumā nav nevienas prātā paliekošas melodijas, tikai jau nodrāztas "The Vreve" simfoniskā britpopa klišejas. Diemžēl atsevišķi skaņdarbi ir pavisam blāvi, piemēram, "Royal Highness" ritms un ģitāras rifs izklausās pēc Lū Rīda un The Velvet Underground "Sweet Jane", savukārt mēģinājums dziedāt falsetā un līdzināties Kērtisam Meifīldam vai Prinsam ir pat nedaudz smieklīgs ("Life Can Be So Beautiful").

"United Nations Of Sound"
"United Nations Of Sound" Foto: Publicitātes foto

Ričard, otreiz laikam vienā upē iekāpt nav iespējams ... 

"A Storm in Heaven" - tas bija jau ļoti sen.

Atgādināšu, ka Eškrofts jau izdevis trīs soloalbumus - "Alone With Everybody" (2000), "Human Conditions" (2002) un "Keys to the World" (2006).

Izdošanas datums: 19.07.2010.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu