Tinie Tempah "Disc-Overy" (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nav grūti prognozēt, kurš ieraksts šonedēļ iekaros Apvienotās Karalistes albumu topa 1.vietu. Tādēļ daži vārdi par "Disc-Overy".

Tinie Tempah "Disc-Overy"

(DL Records Ltd)

7/12

Viss šobrīd valdošais britu hiphopa karuselis, šķiet, aizsākās pirms desmit gadiem, kad savu debijas plati laida klajā Maiks Skiners aka The Streets. Sekoja graima vilnis ar Vailiju (Wiley), Diziju Raskalu (Dizzee Rascal) u.c. vēl puslīdz kvalitatīviem vārdiem, taču pēdējos gados, kad topus sāka iekarot Čipmanks un Tinčijs (Tinchy Stryder, Chipmunk), vēlāk arī "Roll Deep", bija skaidrs, ka no pagrīdes klubiem hiphops straujiem soļiem dodas komercializācijas virzienā. Mērķis, protams, Amerika...

Lūk, jaunākais atradums britu urbānās mūzikas žanrā - Nigērijā dzimušais 21 gadu vecais Tinie Tempah (īstajā vārdā Patrick Okogwu), kas jau pamanījies saņemt visvairāk nomināciju šā gada "Music Of Black Origin" (MOBO) balvām.

Puisis savu pirmo singlu "Wifey" jau izdeva 2006.gadā (Youtube atrodams arī video), arī 2008.gadā izdots skaņdarbs "Hood Economics", taču tikai šogad ar visiem saviem jaunākajiem singliem "Pass Out", "Frisky" un "Written in the Stars", kas pašlaik ir numur 1 singls Lielbritānijā, tā pa īstam sākās repera ceļš uz slavu.

Kad pirmo reizi izdzirdēju "Pass Out" (skat. video), pie sevis nodomāju, ka minētais skaņdarbs ir gana interesants, īpaši jau tādēļ, ka tajā sakausēti vairāki atšķirīgi mūzikas stili. Pirmkārt, tas iesākas ar dabstepīgu, hiphopīgu bītu un datosrpēļu (ne gluži chip music) mūzikai raksturīgu sintezatorbasu, otrkārt, dziesmai pa vidu ieskanas dabmūzikai (dub) raksturīga dīleja ģitāra, treškārt, piedziedājumā R&B vokāls (Timotijs Makenzijs aka Labirinth), bet pašā noslēgumā pēc dažām regeja mūzikas taktīm dziesma pārtop kustīgā drum’n'bass grāvējā.

Tinie Tempah "Disc-Overy"
Tinie Tempah "Disc-Overy" Foto: Publicitātes foto

Diemžēl vairāk albumā šādu interesantu pārsteigumu nav. Gluži pretēji - daudzas dziesmas izteikti izrēķinātas Amerikas tirgum. Vienā no dziesmām kā viesmāksliniece dzirdama "Destiny's Child" zvaigzne Kelija Roulanda (Kelly Rowland). "Miami 2 Ibiza" kopā ar "Swedish House Mafia" ir tīrākā hausmūzika, bet "Invincible" ar minēto Roulandu varētu droši būt Timbalanda un "OneRepublic" garadarbs.

Albumu neglābj arī duets ar ikgadējā BBC jauno talantu saraksta (Sound Of 2010 Top 10) favorīti - 23 gadus veco dziedātāju Eliju Goldingu (Ellie Goulding).

Topos gan šis hiphopa mākslinieks vēl noteikti līdz gada beigām būs droši atrodams...

Izdošanas datums - 04.10.2010.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu