Muse «Absolution» (26)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Reti, kurš prognozēja, ka «Muse» spēs atbrīvoties no «Radiohead pakaļdarinātāju» uzlīmes, tomēr ar katru jaunu ierakstu grupa progresē un ir kļuvusi par ievērojamu lielumu ar kuru rēķinās, to apliecina kaut vai šās nedēļas UKTop 40, kur pārdotākais nedēļas ieraksts ir tieši Muse «Absolution».

Muse «Absolution»

(Mushroom)

10/12

Trīs puiši no Anglijas ilgi un cītīgi strādājuši gan pie jaunu dziesmu radīšanas, gan pie dzīvās koncertuzstāšanās. Pēc aculiecinieku stāstītā, mākslinieki uz skatuves rada brīnumus, skanējums, ko «Muse» trijatā rada ir pielīdzināms vismaz divreiz lielākam sastāvam.

Apokaliptiskais «Absolution», kas ir grupas trešais studijas ieraksts, ja neskaita skaņu celiņu «Hullabaloo», sākas ar soļu dunoņu intro un turpinās ar tūkstošgades mijas cienīgu «Apocalypse Please», kurā solists Metjū Belamijs (Matthew Bellamy) izsauc biblisko «This Is The End Of The World....». Turpinājumā albuma pirmais singls «Time Is Running Out», kas ir vairāk kā pārliecinošs.

Arī visas pārējās kompozīcijas, kurās mijas smagnējas ģitāras ar Rahmaņinova cienīgām taustiņu partijām un solista saucošo balsi ir savā vietā.

Pats negaidīju no «Muse» tik pārliecinošu un konceptuālu ierakstu, tāpēc esmu spiests pārrvērtēt savu skeptisko nostāju pret māksliniekiem un atzīt, ka šajā daudzveidīgajā mūzikas laukā ir pienācis «Muse» laiks.

Izdošanas datums:30.09.2003.

Komentāri (26)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu