The Roots «Rising Down» (11)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Ir hiphops, kas uzrunā, - vīri no «The Roots» to dara pārliecinoši jau 20 gadus.

The Roots "Rising Down"

(Def Jam)

10/12

Neskatoties uz sastāva maiņām, šo Filadelfijas hiphopa grupu nemainīgi vada kolorītais bundzinieks, mūzikas žurnālists un producents ?uestlove jeb Ahmirs Tomsons (Ahmir "?uestlove" Thompson). Kā producents viņš atbildīgs par Common, Diandželo (D'Angelo) un septiņdesmito gadu soulmūzikas megazvaigznes Ala Grīna (Al Green) topošo plati (gaidām ar nepacietību!). Latiņa ir pacelta ļoti augstu, to Ahmirs attiecina arī uz katru jaunu "The Roots" plati.

Jaunais albums "Rising Down", kas seko 2006. gada "Game Theory" atgriežas pie grupas deviņdesmito gadu dzīvā hiphopa skanējuma, vadošais singls "Rising Up", piedaloties Krisetai Mišelai (Chrisette Michele), zināmā mērā sasaucas ar klasisko 1999. gada "You Got Me" (kopā ar Eriku Badu).

The Roots "Rising Down"
The Roots "Rising Down" Foto: Publicitātes foto

Plates nosaukums aizgūts no amerikāņu rakstnieka Viljama T. Volmana (William T. Vollmann) traktāta par vardarbību "Rising Up and Rising Down", savukārt plates izdošanas datums sakrīt ar sešpadsmito gadadienu kopš Losandželosas nemieriem, kas toreiz organizēti pret policijas patvaļu un vardarbību (melnādainā taksista Rodnija Kinga lieta).

Ievadošais intro "The Pow Wow" samplē 1990. gada Spaika Lī kinofilmas "Mo' Better Blues" dialogus, tam seko lieliskais titulskaņdarbs ar reperu Mos Def un Styles P piedalīšanos - klasisks "The Roots". Telpiskas un masīvas bungas darbina enerģētiskā "Get Busy" (pied. Dice Raw & Peedi Peedi) motoru (video) - pārliecinoši rečitatīvi un komēdijas "Office Space" garā ieturēts video! Seko grupas repera Tarika Trotera (Tariq "Black Thought" Trotter) skits "@15" un vēl viens uz bungu bīta balstīts klasisks "The Roots" skaņdarbs. Taču plates skaistākais skaņdarbs, manuprāt, potenciāls singls ir ielu dzīves stāsts "Criminal", kura pamatā melodisks teju vai "ianbraunisks" piedziedājums Lupe Fiasco garā.

Monday they predict the storm Tuesday they predict the bad Wednesday they cover the grass And I can see it"s all about cash And they got the nerve to hunt down my ass And treat me like a criminal

Vēl platē kā viesmākslinieki piedalās Komons (Common), Talibs Kvālī (Talib Kweli), Saigons (Saigon), Dice Raw, Wale u.c.

Pirmais singls no plates bija savdabīga grupas sadarbība ar rokgrupas "Fall Out Boy" dalībnieku Patriku Stampu (Patrick Stump) "Birthday Girl", taču drīz šis gabals kļuva par īstām "zobu sāpēm" - tas konceptuāli nekādi neiekļāvās kopējā plates plūdumā un vēlāk kļuva tikai par iTunes albuma versijas bonusskaņdarbu. Labi, ka tā...

Izdošanas datums - 29.04.2008.

References: API SITE
Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu