Cortney Tidwell "Don't Let Stars Keep Us Tangled Up"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

"Don't Let Stars Keep Us Tangled Up" seko dziedātājas Kortnijas Tidvelas (Cortney Tidwell) daudzsološajam minialbumam "Cortney Tidwell EP".

Cortney Tidwell "Don''t Let Stars Keep Us Tangled Up"  

(Ever)

10/12

Kortnija Tidvela nāk no mūzikas tradīcijām bagātas ģimenes Nešvilā, Tenesijas štatā. Viņas vectēvs uzstājies slavenajā kantrī mūzikas radiošovā "The Grand Ole Opry", 50. gados izdevis savus ierakstus "Decca Records" apgādā, savukārt māte kļuva populāra dziedātāja 70. gados.

Tidevela uzauga klausoties kantrī ģēnijus Henku Viljamsu un Džoniju Kešu, taču ilgi šī bohēmiskā mūzikas dzīve neturpinājās, 1976. gadā Tidvelas māte sasirga ar nopietnu psihisku slimību, kas izpaudās kā maniakāla depresija, paranoja un bailes no ārpasaules. 1999. gadā 49 gadu vecumā viņa mirst, bojā iet arī Kortnijas tuvs draugs un uz visu šo traģisko notikumu fona top šīs pirmās platītes (EP) drūmās un spocīgās melodijas.

EP ievadošais "Mama From The Mountain", manuprāt, ir viens no pēdējo gadu spēcīgākajiem skaņdarbiem, diemžēl jaunajā albumā ne šī, ne arī cita EP dziesma nav iekļauta.

Cortney Tidwell "Don't Let Stars Keep Us Tangled Up"
Cortney Tidwell "Don't Let Stars Keep Us Tangled Up" Foto: Publicitātes foto

Plati ievada teju vai 60. gadu dīvaiņa Skota Volkera ģitāras arpēdžijas, fonā dūc taustiņu akords, kuram pa virsu uzklāta Tidvelas smalkā un dzidrā balss. Iestājoties bungām, skaņdarbs iegūst epohālu noskaņu, tremolo ģitāras fonā atgādina kaut ko no Džonija Grīnvuda ("Radiohead") "OK Computer" laika piesitiena. "Pictures On The Sidewalk" pārsteidz ar Cocteau Twins raksturīgu balsu partiju, ritma maiņām un Lambchop mūziķu slaidģitāru fonā. "Missing Link" iesākas kā kāds neizdots "The Beach Boys" ieraksts, kuru pārdziedājusi 90. gadu indīpopa grupa "The Sundays" (īpaši "The Sundays" asociācija uzpeld melodiskajā skaņdarbā "La La"). Platei attīstoties, iezogas kāds elektronisks clicks and cuts triks, kas liek iedomāties par to, ka kādu laiku atpakaļ kaut ko līdzīgu jau bija darījusi Islandes dīva Bjorka. Smalks darbs, kas prasa rūpīgu iedziļināšanos!

Izdošanas datums 10.07.2006.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu