Peter Gabriel "Up"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pīters Geibriels (Peter Gabriel), šķiet, ne tikai pasaulē, arī Latvijā, ir ieguvis tādu kā kulta statusu.

Peter Gabriel "Up"  

(Interscope)

8/12

To veicina arī mākslinieka ilgā vilcināšanās jauna dziesmu albuma ierakstīšanā un izdošanā, viņa aizņemtība darbā pie dažādu tautu tradicionālās, etniskās mūzikas ierakstu izdošanas, darbs pie kino un teātra izrādēm, viņa piedalīšanās grupā Genesis u.t.t.

Beidzot Geibriela talanta cienītāji būs sagaidījuši ilgi solīto jauno albumu. Tā nosaukums "Up" jau tika paziņots pāris gadus atpakaļ un nebija nekāds noslēpums. Domāju, ka "Up" nesagādā vilšanos, albums ir māksliniekam raksturīgs un drīzāk paceļ Geibriela jau tā augstu stāvošo vērtības latiņu vēl augstāk. Katrā ziņā savu laikabiedru vidū Geibrielu varētu uzskatīt par vienu no radoši kvalitatīvākajiem mūziķiem. Mākslinieka aizraušanās ar pasaules tautu mūziku ir jūtama arī šajā ierakstā, kas, iespējams, ir tas būtiskais faktors, kas neļauj viņa mūzikai pacelties cerētajos radošās brīvības augstumos.

Tomēr ar katru jaunu klausīšanās reizi albums atklāj kaut ko jaunu. Tie Geibriela cienītāji, kas apbruņosies ar pacietību, visticamāk, gūs cerēto muzikālo baudījumu, tie, kas albumu noklausīsies vienu vai divas reizes, visticamāk, tā arī neuzzinās, ko autors ar to visu gribējis pateikt.

Izdošanas datums 24.09.2002.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu