Black Lips "Good Bad Not Evil"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Ja šogad būtu jāatlasa desmit spilgtākie rokmūzikas (tās klasiskajā 60. gadu nozīmē) ieraksti, tad Atlantas "puķu panku" Black Lips oficiālā debija "Good Bad Not Evil" noteikti būtu šajā sarakstā.

Black Lips "Good Bad Not Evil"

(Vice)

9/12

Kad atskaņotājā pirmo reizi nospiedu "play" - nodomāju, ka būšu kaut ko sajaucis, skaļruņos iezagās pamatīga šņākoņa, uz kuras fona "lūrīdiski" (Lou Reed) spuraina ģitāra sāka savu monotono roka rifu. Solista Koula Aleksandra (Cole Alexander) hallētā balss savukārt atgādināja kaut ko no 60. gadu Džegera un Dilana sakausējuma - viss kopīgais skanējums acīmredzot apzināti radīts, lai uzjundītu rokmūzikas "zelta ēras" nostalģiju.

Protams, šādi skaņu pēdējos gados apstrādā pietiekami daudzi mākslinieki, Black Lips tiešām nav novatori šajā ziņā (kaut vai aktuālie King Khan & The Shrines), taču puišiem par labu runā vēl vismaz divi lieli plusi - trakulīgās dzīvās uzstāšanās, kurās, pēc aculiecinieku stāstiem, pa skatuvi skraida vistas, dalībnieki izģērbjas kaili, uz skatuves vemj u.tml. rokenrola lietas, un otrs pluss - hiti. Vismaz divi jau nu noteikti! Pirmais varētu būt "Katrina" (skat. video) - veltījums kādai Katrīnai no Ņūorleānas, un otrais - līdzi dziedamais "Bad Kids" (audio).

Black Lips izveidojās 2000. gadā, kad pusaudži Kouls Aleksandrs un Džeirds Svilijs (Jared Swilley) pameta grupu "The Renegades", drīz viņiem pievienojās ģitārists Bens Īberbovs (Ben Eberbaugh) un bundzinieks Džo Bredlijs (Joe Bradley). Pirmo mazo platīti zēni izdeva 2001. gadā paši savas izdevniecības "Die Slaughterhauslabel" apgādā. Diemžēl 2002. gadā ceļu satiksmes negadījumā iet bojā Bens Īberbovs, taču, neskatoties uz šo traģisko zaudējumu, grupa turpina darbību. 2003. gadā "Bomp! Records" laiž klajā grupas pirmo albumu

Sākotnēji presē puišu mūzika raksturota kā garāžroks, taču ar šo pēdējo plati Black Lips pierāda, ka nav tik viegli kategorizējams ansamblis. "Veni Vidi Vici" izskan gluži kā kāds 60. gadu beigu The Velvet Underground un The Rolling Stones savdabīgs hibrīds, katrā ziņā ģitāras šizofrēniskie solo ir gluži kā no Lū Rīda dziesmu grāmatas.

"How Do You Tell" ir lirisks pedal steel pavadīts kantri, kurā puiši runā par bērniem un nāvi, atsevišķos skaņdarbos haotisko ģitāras plosīšanu papildina teju vai vilku ūjināšana vai kāds nejaušs fona troksnis (efekts).

Vitāls un kūsājošs roka, blūza un kantri sakausējums!

Izdošanas datums - 11.09.2007.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu