Kylie Minogue "X" (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Viņa to ir izdarījusi atkal ... popmūziku šogad bagātinājis vēl viens brīnišķīgs albums, kuru pilnā plaukumā, šķiet, mums visiem būs lemts baudīt tikai 2008. gadā.

Kylie Minogue "X"  

(EMI)

9/12

Jaunās plates, kas seko Kailijas Minogas (Kylie Minogue) 2003. gada dejiskajam "Kylie Minogue - Wow", pirmais singls "2 Hearts" (dziesmas autori Londonas elektropopa kolektīvs Kish Mauve) nav īsti visu ierakstu kopumā raksturojošs skaņdarbs, tā roķīgais, stampājošais bīts un kinematogrāfiskais video attēlo popmūzikas princesi jaunā, neierastā gaismā. Protams, stratēģisks solis, lai kritiķi neteiktu, ka māksliniece atkārtojas... Taču tā gluži nav, ka no "disko Kailijas" vairs nav ne vēsts...

Visi sekojošie singli, kurus paredzēts "šaut ārā" 2008. gadā - to skaitā "Speakerphone" un "Wow" - ir kārtējās perfektās deju mūzikas un popmūzikas pērles.

Izskatās, ka dziedātāja ir sekmīgi pārvarējusi visas nebūšanas (krūts vēzi) un pat gatavojas ar jauno muzikālo materiālu doties koncertturnejā. Austrāliešu popzvaigznes Eiropas turneja sāksies 6. maijā Parīzē, bet noslēgsies 26. un 27. jūlijā ar diviem koncertiem Londonas O2 arēnā. Žurnāls "NME" izsaka minējumu, ka Kailija varētu piedalīties arī Glastonberijas festivālā, jo jūnija pēdējā nedēļas nogalē, kad notiek Apvienotās Karalistes lielākais festivāls, viņai pagaidām nav ieplānoti koncerti.

Un tā, pēc ievadošā "2 Hearts" seko zviedru hiphopa un deju mūzikas producenta Jonasa Jeberga (Jonas Jeberg), jeb JAYJAY producētais "Like a Drug", kurā kā pamats izmantots 80. gadu Visage hita "Fade to Grey" sampls, taču tikai ar pumpējošu disko bītu skaņdarbā "In My Arms" var beidzot teikt, ka albums ir sācies!

Vēl viens zviedru producentu tandēms "Bloodshy & Avant", kas pirms četriem gadiem no izgāšanās paglāba Britnijas Spīrsas 2003. gada plati "In The Zone" (tieši šis Kristiana Karlsona (Christian Karlsson) un Pontusa Vinberga (Pontus Winnberg) dueta roku darbs bija inficējošais "Toxic") atbildīgs par vienu no topošajiem singliem "Speakerphone", kurā Kailijas dziedātā melodija valdzinoši klejo pa vijoles atslēgas augšējiem toņiem. Sekojošais "Sensitized" kā pavadījumu izmanto Serža Geinsbūra (Serge Gainsbourg) un Bridžitas Bardo (Brigitte Bardot) slaveno hitu "Bonnie et Clyde" - eleganti!

Dīdžejs un nu jau arī slavenība Kalvins Harriss (Calvin Harris) - (atceraties "Acceptable in the 80s"?) atbildīgs par 80. gadu tembros ieturēto "Heart Beat Rock". Hausmūzikas producentu grupa "Freemasons" atbildīga par popmūzikas standartiem nevainojami atbilstošo "The One", Kailijas izdziedātās zemās notis sasaucas pat ar Alisones Goldfrapas (Goldfrapp) daiļradi.

"No More Rain" iesākas ar akustiskās ģitāras arpedžijām, ko papildina viegls bīts, radot asociācijas ar 90. gados populāro indīpopa kolektīvu Saint Etienne.

Otrais skaņdarbs, kas izlec no kopējās koncepcijas, ir R&B standarts "All I See", kas pilnīgi droši varētu būt Dženiferas Lopesas repertuārā. Iespējams, šis skaņdarbs tiek taupīts Amerikas tirgum... Ar "Stars" viss atgriežas vecajās disko sliedēs un kulminē ar, šķiet, plates lielāko grāvēju (topošo singlu) "Wow" (audio) ... bez komentāriem - perfekts pophits!

Plati noslēdz "Nu-di-ty", kas koķetē ar Šrilankas hiphopa dīvas M.I.A. daiļrades elementiem, un pašas Kailijas daļēji sacerētais - liriskais "Cosmic".

Kopumā labs popmūzikas albums ar, manuprāt, dažiem liekiem "drošības spilveniem" (piemēram, "All I See").

Izdošanas datums - 26.11.2007.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu