Neko Case «Fox Confessor Brings the Flood» (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kanādas alternatīvā kantri izpildītāja Niko Keisa (Neko Case) šonedēļ laiž klajā jaunu studijas darbu «Fox Confessor Brings the Flood».

Neko Case «Fox Confessor Brings the Flood»

(Anti)

9/12

Nenoliegšu, vienmēr klausoties Niko Keisas dziedājumu, īpaši brīžos, kad dziedātāja ņem augšējās notis, manī kaut kas sagriežas ... nezinu vai tas ir kāds īpaši subjektīvs pārdzīvojums, vai šai Keisas sirēnas balsij tiešām spēj pretoties tikai reti kurš uz ausīm kritis pilsonis.

«Fox Confessor Brings the Flood» seko lieliskajam 2002. gadaierindojās augstajā 9. vietā, un pagājušā gada dzīvajam ierakstam «The Tigers Have Spoken».

Ukraiņu izcelsmes dziedātāja jaunajā platē pieaicinājusi virkni viesmākslinieku - grupas «The Band» taustiņinstrumentālistu Gartu Hadsonu (Garth Hudson), «The Sadies», dziedātāju Keliju Houganu (Kelly Hogan), «Giant Sand» līderi Hoviju Gelbu (Howe Gelb) un «Calexico» meistarus Džoiju Bērnsu (Joey Burns) un Džonu Konvertino (John Convertino).

Foto: Publicitātes foto

Albumu līdzproducējusi pati Keisa: «Būt labam producentam nozīmē būt ļoti pacietīgam, kas nav man raksturīgi, taču ceru, ka vismaz uz plates ieraksta laiku man tas ir izdevies.»

Varbūt atšķirībā no «Blacklisted», jaunajā diskā nav izteiktu supergrāvēju, taču plate ir brīnišķīga, īpaši vietās, kur dziedātāja iedziedājusi vairākus vokālos celiņus, radot sajūtu, ka klausītāju savos tīklos vilina neskaitāmas, vilinošas sirēnas. Muzikāli jūtams «Calexico» un «Giant Sand» rokraksts, kas varbūt pēdējos gados ir kļuvis jau pārlieku paredzams un tradicionāls, tomēr vīru pavadījums labi sadzīvo ar Keisas melodijām.

Kopumā, neskatoties uz balss šarmu, brīžiem tomēr plate liek nožāvāties, trūkst krāsainības aranžējumos un varbūt prātā paliekošas melodijas un, jā - trūkst tāda šedevra kā «Deep Red Bells».

Novembrī Keisa atsāks koncertēt ar grupu «New Pornographers», savukārt solokoncerti ieplānoti 2006. gada pirmajā pusē.

Izdošanas datums 07.03.2006.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu